SlideON, un PMP cu stil

18.05.2007
SlideON, un PMP cu stil

Piaţa playerelor multimedia portabile, pe scurt PMP, devine din ce în ce mai saturată cu produse care de care mai arătoase şi înţesate de funcţii care de care mai deştepte. SlideON se distinge din mulţime, cu al său design unic, împrumutând din lumea telefoanelor mobile conceptul de slider.

Da, după cum sugerează şi numele , SlideON este un slider PMP. Designerul Ian Murchinson este părintele său, gadgetul fiind momentan doar un concept. Capabil să redea majoritatea formatelor audio şi video actuale, dispozitivul este echipat cu o memorie internă de tip flash şi poate fi încărcat folosind mufa jack destinată căştilor.

SlideON aduce conceptul de slider în lumea PMP-urilor

În poziţia „slide OFF”, gadgetul este doar o cutiuţă acoperită de un ecran LCD pătrat de calitate superioară. Pentru a putea accesa butoanele sale, trebuie să deschidem sliderul. Exact ca la un telefon mobil. Totuşi, soluţia mi se pare puţin impractică, schimbarea unei melodii de exemplu necesitând întotdeauna activarea slider-ului, şi se ştie că acest tip de mecanism are o rezistenţă la uzură fizică destul de scăzută în timp.

Slide On, Slide OFF

Totuşi, SlideON arată foarte interesant. Simplu şi îngrijit, este unul dintre primele PMP-uri ce adoptă principiul „slider” şi de aceea trebuie menţionat, chiar dacă nu se ştie dacă îl vom vedea vreodată în magazine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News