Apple cumpără compania Mira, responsabilă pentru atracțiile AR din parcul de distracții Nintendo

07.06.2023
Apple cumpără compania Mira, responsabilă pentru atracțiile AR din parcul de distracții Nintendo

Apple este o companie care a investit în domeniul „AR” de mulți ani, însă abia de câteva zile, ambițiile sale au fost dezvăluite oficial, prin dezvăluirea noului dispozitiv Vision Pro. Astfel, faptul că gigantul american începe să își facă publice achizițiile din domeniul realității augmentate nu ne mai surprinde. Mira, o companie care a colaborat deja cu jucători mari din zona de tehnologie, precum Nintendo, cât și cu armata SUA, intră acum în portofoliul Apple.

Apple cumpără Mira, un startup AR care a livrat deja soluții către clienți precum Nintendo și armata SUA

Cel mai probabil, Apple are nevoie de la Mira de brevete și oameni cu experiență în dezvoltarea de soluții hardware și software de tip AR. Este clar că Apple are o viziune clară asupra acestui domeniu, iar demonstrațiile Vision Pro de la WWDC 2023 arată că această zonă este deja destul de matură în laboratoarele sale. Totuși, Apple este o companie care a dezvoltat în principal dispozitive portabile și servicii software pentru acestea, iar o companie care are deja produse AR disponibile deja în piață ar putea să ajute la accelerarea planurilor pentru Vision Pro.

Desigur, Apple nu comentează pe baza acestor informații. The Verge raportează că Apple a răspuns la întrebările despre achiziția Mira cu „Apple cumpără din când în când companii mai mici și, în general, nu discutăm scopul și planurile.”.

Având în vedere că Mira este partener Nintendo, oferind dispozitivele AR folosite în parcurile de distracții ale companiei. De asemenea, Mira are contracte cu US Air Force și US Navy. Nu este clar dacă aceste parteneriate vor continua și după achiziția Apple.

Prețul achiziției nu este public, însă este posibil ca pentru Apple să nu fie vorba despre un cost foarte mare. Mira a primit finanțare de 17 milioane de la investitori de-a lungul celor 7 ani de la înființare. Se pare că a existat o oarecare legătură între cele două companii, Jony Ive, celebrul designer al celor mai importante produse Apple, fiind angajat în rol de consilier în cadrul Mira.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult