Apple Vision Pro ar putea primi o lansare „pe hârtie”, dispozitivul urmând a fi produs în foarte puține exemplare

04.07.2023
Apple Vision Pro ar putea primi o lansare „pe hârtie”, dispozitivul urmând a fi produs în foarte puține exemplare

Apple Vision Pro a șocat întreaga industrie de tehnologie, dar nu obligatoriu pentru cazurile de utilizare propuse, ci în special din cauza prețului. „Computerul spațial” de la Apple va costa 3.500 de dolari în cea mai ieftină variantă, însă nu ar trebui să ne îngrijorăm că nu ne vom permite să îl cumpărăm. Se pare că nici măcar nu vor exista prea multe, întrucât Apple și partenerii săi se confruntă cu probleme în producție, componentele necesare fiind extrem de complexe și de greu de asamblat.

Apple ar fi redus comenzile de componente pentru Vision Pro din cauza problemelor în producție

Conform Financial Times, Apple avea inițial un plan de a vinde un milion de unități de Vision Pro în prima lună, însă aceste proiecții erau extrem de optimiste. Compania trebuie acum să le revizuiască, întrucât partenerii Apple care vor asambla dispozitivul final va putea acoperi doar 400.000 de unități pentru întregul an 2024. Astfel, nu doar că vom avea de a face cu un dispozitiv extrem de scump, dar acesta nu va putea fi probabil găsit în magazine pentru multă vreme după lansare, din lipsă de stocuri.

De altfel, alți parteneri Apple, care construiesc diferite componente sau subansamble hardware, au primit comenzi din partea companiei de doar 130-150.000 de unități pentru întregul an 2024. Se pare că problemele cele mai mari, care ar putea împiedica Apple Vision Pro să fie produs în cantități mai mari, apar la nivelul ecranelor micro-OLED. Acestea sunt produse de Sony în fabricile TSMC, iar rata de succes a producției este în continuare prea mică.

Cel mai probabil, primul contact al publicului larg cu dispozitive din gama Apple Vision va fi un an sau doi mai târziu, în 2025 sau 2026, când se zvonește că Apple va lansa un model mai ieftin, cu hardware mai modest. Acest model ar putea avea ecrane ceva mai ieftine, produse de către Samsung și LG, companii pe care Apple deja le „curtează” pentru noul proiect.

sursa: FT, via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult