Apple Vision Pro în ediție „de lux” costă de zece ori mai mult decât cea „standard”, deja extrem de scumpă. VIDEO

03.07.2023

La 3.500 de dolari americani, și cu disponibilitate extrem de limitată, probabil că nici Apple nu se așteaptă să vândă prea multe unități ale „computerului spațial” Vision Pro, anunțat recent la WWDC 2023. Caviar, o companie care se ocupă cu personalizarea dispozitivelor folosind metal prețioase, a anunțat însă că va vinde către clienții săi o ediție de lux a lui Apple Vision Pro: modelul Caviar Edition, decorat cu peste 1,5kg de aur.

Caviar promite că va folosi 1,5 kg de aur pentru a decora „computerul spațial” Vision Pro de la Apple

Chiar dacă Apple Vision Pro va fi un dispozitiv foarte scump, acesta pare să fie totuși realizat din materialele pe care le știm de la tot felul de dispozitive mult mai ieftine: sticlă pe ecranul exterior, aluminiu pentru corpul dispozitivului și material textil pentru banda care îl ține atașat de fața utilizatorului.

Caviar, care obișnuiește să întreacă puțin măsura cu personalizările, crede că trebuie să existe și o variantă de Apple Vision Pro cu mai mult aur la exterior. Astfel, modelul în ediția Caviar va include o carcasă din aur, cu o mască de protecție pentru ecranul de sticlă. Aceste părți sunt conectate printr-o balama, putând ridica protecția la nevoie. Acestea nu par a fi însă și accesorii practice, întrucât se atașează de corpul Vision Pro și cântăresc încă 1.5kg în plus. Deja cei care au folosit Vision Pro la sediul Apple spun că dispozitivul este foarte greu, deci această ediție va fi și mai grea.

Banda textilă este înlocuită cu o bandă din piele Connolly, material folosit la Curtea Regală a Marii Britanii și de către Rolls Royce. Acest material acoperă banda și vizorul dispozitivului. De asemenea, alte mici detalii par a fi de asemenea realizate din aur de 18 karate, la fel ca protecția frontală.

Având în vedere prețul de pornire de 3.500 de dolari americani pentru Apple Vision Pro, un preț deja prohibitiv pentru publicul larg, faptul că modelul Caviar, cu aur masiv și alte materiale de lux costă de peste 10 ori mai mult, probabil că nu va deranja pe nimeni. La 39.900 dolari americani, probabil că nu vor fi produse sau vândute foarte multe unități ale acestei variante. De altfel, cei care comandă modelul Vision Pro Caviar vor trebui să aștepte până în toamna anului 2024 pentru a primi produsul.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult