Dell anunţă Visor, dispozitivul său de realitate virtuală pentru platforma Windows Mixed Reality

29.08.2017
Dell anunţă Visor, dispozitivul său de realitate virtuală pentru platforma Windows Mixed Reality

Oculus Rift şi HTC Vive au fost primele dispozitive de realitate virtuală orientate către consumatori, însă odată cu Fall Creators Update pentru Windows 10, partenerii Microsoft vor lansa dispozitive compatibile cu platforma Windows Mixed Reality. DELL este unul dintre aceşti parteneri şi a dezvăluit de curând Dell Visor, primul său dispozitiv pentru VR, care va ajunge pe piaţă cel mai probabil în această toamnă.

Dell Visor este similar cu dispozitivele similare pe care le-am văzut în trecut de la Acer şi HP, fiind realizat cu toţi senzorii la interior, fără a necesita un senzor separat pentru poziţionarea în spaţiu. Pe partea din faţă, Visor beneficiază de camere video, pentru a îmbunătăţi acurateţea detectării mişcării, iar compania va oferi şi opţiunea de a comanda dispozitiul alături de două controllere.

Nu este clar ce hardware va oferi acest dispozitiv, însă cel mai probabil acesta va egala în materie de performanţă oferta concurentă de la Acer şi HP, în timp ce ASUS, Lenovo şi alţi câţiva producători de hardware vor lansa de asemenea dispozitive comparabile. Preţul este stabilit la 350 de dolari pentru headset şi 450 de dolari la pachet cu cele două controllere. În comparaţie, Oculus Rift şi HTC Vive costă 600 de dolari (Oculus este însă la o ofertă promoţională la 400 dolari), ambele fiind livrate cu controllere şi senzori de poziţionare.

Valve a anunţat compatibilitatea platformei Steam VR cu dispozitivele Windows Mixed Reality, deci există deja destul conţinut pentru cei care vor să cumpere aşa ceva. Data de lansare a lui Dell Visor urmează să fie comunicată mai târziu, în timp ce dispozitivele Acer şi HP sunt disponibile pentru cei care doresc să dezvolte software pentru platforma Windows Mixed Reality. Este interesant faptul că DELL a ales să folosească designul pe care l-am întâlnit iniţial la PlayStation VR, soluţia oferită de Sony pentru PlayStation 4, cu un suport din plastic dur, care se aşează e fruntea utilizatorului pentru un confort sporit. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult