Primele dispozitive VR compatibile cu platforma Windows Mixed Reality sunt acum disponibile

02.08.2017
Primele dispozitive VR compatibile cu platforma Windows Mixed Reality sunt acum disponibile

Versiunea Fall Creators Update de Windows 10 va veni cu suport pentru platforma AR şi VR Windows Mixed Reality, însă compania a început deja să vândă dispozitive compatibile pentru dezvoltatori. Două modele de headset-uri VR, unul de la Acer şi unul de la HP, sunt acum disponibile pentru cei interesaţi, putând probabil fi folosite alături de o versiune de test din programul Insiders de Windows 10.

Ambele modele de headset-uri VR sunt echipate cu câte două display-uri cu rezoluţie 1440 x 1440 pixeli cu frecvenţă de reîmprospătare a imaginii de 90 Hz şi câmp vizual de 95 de grade. Acestea beneficiază de construcţie diferită, iar preţul celor două dispozitive este apropiat, însă nu egal. Modelul Acer costă 300 de dolari, în timp ce modelul HP costă 330 dolari, fiind echipat cu un sistem de prindere mai confortabil pentru sesiuni lungi de utilizare.

Alături de acestea, Microsoft plănuieşte să vândă mai multe variante de headset-uri VR şi AR, companii precum ASUS, Lenovo şi Dell promiţând lansări de produse în viitorul apropiat. Desigur, aceste dispozitive ieftine nu sunt dedicate gamerilor. Oculus Rift şi HTC Vive sunt echipate cu display-uri mai bune şi necesită configuraţii mai puternice pentru a funcţiona. Noile dispozitive pentru platforma Microsoft vor fi dedicate în primul rând celor care vor folosi VR şi AR pentru productivitate, pe sisteme de birou.

Vom afla mai multe despre platforma VR de la Microsoft în lunile următoare, când aceasta va debuta pentru publicul larg. Momentan, compania nu şi-a prezentat interesul pentru utilizarea acestor dispozitive pentru gaming, sau alături de consolele Xbox.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult