Dispozitivele VR Oculus vor obliga utilizatorii să se autentifice cu conturi Facebook

19.08.2020
Dispozitivele VR Oculus vor obliga utilizatorii să se autentifice cu conturi Facebook

Compania Oculus VR a fost fondată de Palmer Luckey și alți câțiva asociați de-ai lui, iar prima versiune de Oculus Rift a fost finanțată prin intermediul Kickstarter. Totuși, chiar înainte ca aceste dispozitive să ajungă pe piață în mod oficial, Facebook a cumpărat Oculus pentru o sumă de aproximativ 2 miliarde de dolari. Astfel, vestea că începând din luna octombrie nu vei mai putea să creezi un nou cont Oculus fără un cont de Facebook nu este tocmai surprinzătoare. Mai surprinzător este de fapt că a durat atât de mult timp până când acesta devine obligatoriu.

Utilizatorii vechi au la dispoziție trei ani să facă trecerea de la un cont Oculus la un cont Facebook

Facebook a anunțat că de la 1 octombrie, toți cei care doresc să își facă conturi noi pe platforma Oculus pentru a folosi dispozitivele Oculus Rift sau Oculus Quest, vor trebui să folosească un cont de Facebook pentru autentificare. Chiar dacă motivul pentru care acest cont este necesar sunt chiar funcțiile sociale, lista de prieteni din VR va fi separată de cea de pe rețeaua de socializare.

Cei care au deja conturi Oculus le pot folosi separat de un cont Facebook până în 2023, dar la un moment dat vor trebui să treacă la login cu Facebook pentru a continua utilizarea magazinului și funcțiilor Oculus. Desigur, pentru a utiliza casca nu ai nevoie obligatoriu de magazinul de aplicații de la Facebook. Oculus Rift poate fi folosit și pentru jocuri de pe Steam sau alte platforme.

Cei care vor să facă pasul mai repede, au opțiunea de a combina un cont Oculus cu un cont de Facebook înainte de termen. Ce se întâmplă însă cu conturile de dezvoltatori? Acelea vor putea fi folosite fără Facebook dacă renunță la funcțiile de socializare, în timp ce Oculus for Business are oricum conturi separate de platforma principală, deci acestea nu vor fi afectate.

Totuși utilizatorii nu sunt foarte fericiți cu această decizie. Utilizarea unei platforme hardware care până acum nu era strâns legată de ecosistemul Facebook necesită acum un cont pe rețeaua de socializare. Având în vedere că mulți aleg să își închidă conturile de Facebook în ultimii ani, în special după scandalul Cambridge Analytica, această decizie pare cam agresivă. Totuși, nu era tocmai neașteptată, întrucât funcțiile de socializare de pe platforma Oculus erau deja dependente de un cont de Facebook.

foto

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult