Serviciile Instagram și Facebook Messenger pot acum comunica între ele

16.08.2020
Serviciile Instagram și Facebook Messenger pot acum comunica între ele

Facebook a anunțat încă de anul trecut că se pregătește să își unească toate cele trei platforme de chat, iar primul pas a fost acum făcut. Utilizatorii din Statele Unite încep să primească în aplicația principală de Instagram un mesaj care anunță că funcția de mesaje private de pe Instagram primește funcționalitate nouă. Pe lângă posibilitatea de a adăuga noi reacții, personalizare a conversațiilor și răspunsuri la mesaje în grupuri, una dintre noile funcții este posibilitatea de a comunica cu prietenii din lista de Facebook.

Utilizatorii de Instagram pot acum comunica cu utilizatori de Facebook Messenger

Se pare că mesajul pe care utilizatorii îl primesc nu este obligatoriu final. Chiar dacă primești această nouă funcționalitate în Instagram, poți opta să o activezi sau să o amâni. Cel mai probabil, amânarea este doar temporară, întrucât la un moment dat toți utilizatorii vor fi obligați să folosească noile funcții de chat din Instagram.

Atât utilizatori de iOS, cât și utilizatori de Android au primit acest mesaj, ceea ce sugerează că nu este un update legat de o platformă sau alta de mobil. Atunci când activezi această funcție, pictograma cu avionul de hârtie, folosit în prezent pentru mesajele private din Instagram, este înlocuit cu pictograma serviciului Facebook Messenger.

WhatsApp este următorul pe listă

Momentan, doar Facebook Messenger și Instagram DM par să fie interconectate. Facebook a confirmat însă anul trecut că și WhatsApp va fi legat la acestea. Cel mai probabil, aplicațiile individuale pentru fiecare vor rămâne pe piață, chiar dacă vei putea să comunici dintr-una în cealaltă. Important este ca toate aplicațiile să primească aceleași funcții simultan, pentru a asigura compatibilitatea pe termen lung.

Chiar dacă Facebook nu spune asta direct, sugerând utilizatorilor că cele trei servicii vor continua să existe independent, probabil că pe termen lung planul este ca toți utilizatorii de Instagram DM, Facebook Messenger și WhatsApp să facă tranziția la o singură aplicație de chat unitară. Acesta este doar primul pas și pare să dea startul unei perioade de tranziție.

Momentan, Instagram și Facebook Messenger nu sunt conectate în Europa, dar Facebook se mișcă destul de repede atunci când vine vorba despre astfel de schimbări. Este posibil ca această nouă funcționalitate să fie lansată în toată lumea în următoarele câteva săptămâni.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult