Facebook are probleme în Germania. Scoate de la vânzare dispozitivele Oculus

04.09.2020
Facebook are probleme în Germania. Scoate de la vânzare dispozitivele Oculus

Facebook pare să aibă probleme în Germania cu dispozitivele produse de divizia Oculus VR. Compania a anunțat că oprește momentan vânzarea dispozitivelor Oculus Rift S și Oculus Quest în această țară, din cauza unor probleme regulatorii. Cel mai probabil, autoritățile din Germania nu sunt de acord cu noile anunțuri ale companiei, care va forța utilizatorii să folosească un cont de Facebook pentru a avea acces la platforma software pentru dispozitivele de realitate virtuală.

Căștile VR Oculus Rift și Quest nu mai pot fi cumpărate din Germania

Cei care folosesc în prezent dispozitive Oculus în Germania nu vor fi afectați de aceste probleme. Compania nu îi va forța decât peste trei ani să treacă la un cont Facebook în locul cel pentru platforma Oculus. Totuși, problemele par să apară în rândul utilizatorilor noi, care de la 1 octombrie nu vor mai putea să își înscrie conturi Oculus, ci vor putea folosi doar un login pe baza contului de Facebook.

Autoritățile germane nu au obligat Facebook să scoată dispozitivele de la vânzare, însă compania pare să ia această decizie preventiv, întrucât probabil că o astfel de hotărâre ar fi fost iminentă, probabil alături de o amendă. Astfel, cei care își doresc un headset VR de la Oculus în Germania vor trebui să apeleze la import din alte țări, întrucât dispozitivele vor fi scoase de pe rafturi și din ofertele magazinelor online.

Compania anunță utilizatorii de Oculus Rift și Quest din Germania că vor putea continua să își folosească conturile, iar accesul la Oculus Store nu dispare. Mai mult, suportul software și tehnic continuă:

„Am oprit temporar vânzarea hardware-ului Oculus către consumatori în Germania din cauza unor discuții pe care le avem cu comisia de reglementare. Sperăm să putem pune din nou la vânzare produsele în viitor.”, au declarat reprezentanții Facebook.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult