Facebook prezintă noi detalii despre Oculus Go. Dispozitivul VR este produs în parteneriat cu Xiaomi

11.01.2018
Facebook prezintă noi detalii despre Oculus Go. Dispozitivul VR este produs în parteneriat cu Xiaomi

În timpul avalanşei de anunţuri de la CES 2018, Facebook a decis să prezinte noi detalii despre noul său headset de realitate virtuală, Oculus Go. Acesta a fost anunţat în toamna anului trecut însă nu cunoşteam prea multe detalii despre el în afară de faptul că va fi de sine stătător, putând funcţiona fără un smartphone sau computer şi că preţul de listă va fi de numai 199 dolari americani. Se pare că între timp, Facebook a găsit şi un partener pentru realizarea hardware-ului: celebrul producător chinez Xiaomi.

Facebook şi Xiaomi au dezvăluit că lucrează împreună pentru dezvoltarea lui Oculus Go, dispozitiv care va avea în China un „frate geamăn” care va fi vândut sub brand Xiaomi. Modelul pentru piaţa din China se numeşte Mi VR Standalone şi este identic în design şi capabilităţi, singurele diferenţe fiind logo-urile de pe carcasă şi platforma software folosită.

Cu toţii ne aşteptam ca la baza lui Oculus Go să vedem un chipset high-end din 2017, precum Snapdragon 835, însă cele două companii au ajuns la concluzia că Snapdragon 821 se va descurca destul de bine pentru aplicaţiile de realitate virtuală pe care le pregătesc. Utilizarea unei platforme mai vechi (modelul 821 este lansat în 2016) asigură posibilitatea de a atinge preţul de 200 de dolari, mai ales având în vedere ce alte tehnologii sunt integrate în dispozitiv.

Avem de a face cu un display „2.5K” bazat pe tehnologie LCD, lentile de nouă generaţie, îmbunătăţite faţă de cele de pe alte dispozitive VR din trecut, un sistem audio cu spaţiere integrat şi un controller wireless cu o suprafaţă tactilă şi câteva butoane pentru controlul aplicaţiilor. Cei care nu vor ca sunetul din Oculus Go să se audă în exterior, vor putea conecta orice pereche de căşti prin intermediul jack-ului de 3,5mm.

Oculus Go va funcţiona cu platforma Oculus Store, disponibilă deja în spaţiul mobil pe dispozitivele Samsung echipate cu accesoriul Gear VR, în timp ce Mi VR Standalone va folosi magazinul proprietar Xiaomi, care primeşte un set separat de unelte pentru realizarea de aplicaţii numit Mi VR SDK. Printre necunoscutele din ecuaţia Oculus VR se numără în continuare data de lansare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult