HTC ar putea anunţa sistemul VR Vive Focus la Vive Developer Conference

03.11.2017
HTC ar putea anunţa sistemul VR Vive Focus la Vive Developer Conference

HTC Vive este unul dintre cele mai performante sisteme de realitate virtuală pentru consumatori, însă preţul ridicat îl ţine departe de mâinile multora dintre aceştia. Se zvoneşte că producătorul taiwanez va lansa o versiune mai ieftină, de sine stătătoare, de multă vreme, însă momentan nu am primit nicio veste despre soarta acestui dispozitiv. Acum că Facebook a anunţat oficial Oculus Go, un produs similar, care urmează să ajungă pe piaţă la începutul anului viitor, HTC pare să pregătească răspunsul, care va fi prezentat cel mai probabil la Vive Developer Conference în Beijing.

Evenimentul anual VDC pare să fie scena perfectă pentru a prezenta un nou dispozitiv de realitate virtuală, întrucât toţi partenerii importanţi ai companiei vor fi prezenţi în acelaşi loc. Zvonurile spun că noul dispozitiv VR va fi numit Vive Focus şi că va integra hardware high-end de smartphone, alături de senzori foarte precişi. Informaţiile neoficiale sugerează utilizarea chipset-ului Snapdragon 835, ceea ce ar sugera că aplicaţiile vor avea parte de capabilităţi superioare când vine vorba despre redarea mediilor 3D în realitate virtuală.

Informaţiile disponibile în acest moment sugerează că deşi va exista un singur hardware, acesta va fi lansat în China sub alt nume. Varianta pentru pieţele vestice va fi numit Vive Focus şi va fi compatibil cu platforma Daydream de la Google, în timp ce varianta chinezească va fi compatibilă cu platforma proprietară Viveport.

Aceste zvonuri vor fi confirmate sau infirmate pe data de 14 noiembrie, când HTC va ţine o conferinţă de prezentare în cadrul Vive Developer Conference.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult