HTC se gândeşte din nou să separe divizia Vive de compania mamă

25.08.2017
HTC se gândeşte din nou să separe divizia Vive de compania mamă

Smartphone-urile HTC nu se vând foarte bine, motiv pentru care compania încearcă să îşi protejeze celelalte divizii interne, în cazul în care problemele financiare vor continua să se agraveze. Încă de anul trecut au apărut informaţii despre planuri interne din cadrul HTC pentru a separa divizia de dispozitive de realitate virtuală Vive de compania mamă, însă până în prezent comisia de directori nu a trecut la acţiune. Se pare însă că aceste planuri au ieşit din nou la suprafaţă.

Conform Bloomberg, există în cotinuare discuţii interne în cadrul HTC pentru a separa diviza Vive într-o companie separată, ca o mişcare strategică. Aceasta ar permite echipei care lucrează la tehnologiile de realitate virtuală să îşi dezvolte business-ul fără a fi afectat de direcţia pe care HTC o va lua în trecut.

Momentan, executivii de la conducerea companiei nu sunt convinşi că aceasta este cea mai bună strategie pentru companie, însă acest plan nu este scos din discuţie. Alte planuri din cadrul HTC ar fi vânzarea întregii companii către o altă entitate, însă este greu de crezut că va exista un client care să cumpere HTC cu totul în acest moment.

HTC Vive s-a lansat în primăvara anului trecut şi este considerat cel mai performant sistem de realitate virtuală disponibil consumatorilor. De curând, headset-ul a primit o reducere de preţ permanentă de 200 de euro, acesta putând fi cumpărat la preţul de 600 de euro pe teritoriul Europei. În comparaţie, Oculus Rift de la Facebook costă 400 de euro (fiind inclus într-o reducere de 200 euro pe timpul verii, după care va reveni la preţul original de 600 de euro). Ambele produse vin cu senzori de mişcare şi cu controllere în pachet.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult