Meta Quest Pro, găsit într-o cameră de hotel înainte de lansarea oficială. FOTO

12.09.2022
Meta Quest Pro, găsit într-o cameră de hotel înainte de lansarea oficială. FOTO

Dispozitivele VR de la Meta sunt cele care stau la baza tehnologiilor dedicate metaversului pe care Mark Zuckerberg l-a anunțat anul trecut, iar în următoarele câteva săptămâni vom primi o nouă cască, mai performantă decât cele deja lansate. După două generații de Oculus/Meta Quest cu prețuri accesibile și capabilități în mare parte de bază, Meta pare să pregătească un „Quest Pro”, care pare să fie deja în mâinile cuiva din afara companiei, care pare să-l fi găsit într-o cameră de hotel, cu tot cu cutia originală, înainte de lansare.

Următoarea cască VR de la Meta este Quest Pro

Ramiro Cardenas a găsit un „Meta Quest Pro” complet ambalat într-o cutie care pare să fie similară cu cea de la Quest 2. Dispozitivul are marcaje care sugerează că este un „engineering sample”, deci nu are hardware sau software finalizat, însă probabil că în materie de design, cam totul este aproape de ceea ce vom vedea în magazine. Acesta a filmat un unboxing în care arată noul design (disponibil pe Facebook Reels), și pare să ne arate ceva ce am mai văzut în trecut. Imaginile au fost inițial publicate pe Reddit.

Meta a vorbit în trecut despre Project Cambria, un nou dispozitiv VR high-end de sine stătător, care nu are nevoie de un PC pentru a funcționa. Acesta urmează să îmbunătățească atât puterea de procesare a lui Quest 2, cât și rezoluția imaginilor afișate, dar și senzorii folosiți pentru a interacționa cu conținutul.

Se pare că odată cu noul Quest Pro, Meta va introduce și noi controller-e pentru realitate virtuală, care sunt acum mai compacte decât cele din trecut. Este imediat evident că cele două cercuri de deasupra „mânerelor” au dispărut, ceea ce sugerează că există acum un sistem de urmărire a poziției acestora mai eficient, care nu mai are nevoie de la fel de multe LED-uri cu IR ca în trecut. Pe spatele acestora apar și conectori magnetici, ceea ce sugerează că există un cablu magnetic de încărcare sau că va fi disponibil și un dock. Anterior, controller-ele pentru Quest foloseau câte o baterie AA obișnuită.

Imaginile par a fi reale, iar dispozitivul unul real, mai ales când luăm în calcul că suntem foarte aproape de un eveniment oficial Meta Connect pe 11 octombrie, dedicat dispozitivelor VR și AR ale companiei. Anul trecut la Connect a fost anunțat metaversul și schimbarea de nume din Facebook în Meta, iar anul acesta ne putem aștepta la acest nou dispozitiv și probabil detalii și noutăți despre progresul companiei în direcția care a fost anunțată anterior.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult