Noi mărci înregistrate sugerează că ochelarii VR de la Apple se vor numi „Reality”

29.08.2022
Noi mărci înregistrate sugerează că ochelarii VR de la Apple se vor numi „Reality”

În timp ce jucătorii importanți de pe piața de mobile merg în direcția telefoanelor pliabile, Apple pare să încerce să „fure” startul în zona de realitate virtuală și augmentată. Sigur, Meta și HTC sunt în acest domeniu încă de la începuturi, însă acestea nu par să fie adus tehnologia în mainstream nici după aproape 10 ani pe piață. Apple se pregătește astfel de lansare a unui nou headset, care ar permite atât experiențe VR, cât și AR, iar numele acestuia ar putea fi chiar „Reality”.

Reality One ar putea fi primul dispozitiv VR de la Apple

Anterior, Apple ar fi înregistrat numele realityOS, care este regăsit și prin sursele sistemelor sale de operare pentru mobil, prin anumite companii pe care le deține. Acum, au fost descoperite alte trei mărci înregistrate cu termenul „reality”, înregistrate în SUA, Europa, Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Arabia Saudită, Costa Rica și Uruguay.

Primul nume este Reality One, care pare să fie chiar numele primei generații de dispozitive AR/VR de la Apple. Acesta va fi însă doar modelul de bază, întrucât Apple a înregistrat și „Reality Pro”, un model superior, probabil cu capabilități mai înalte și un preț ridicat. Ambele vor folosi însă „Reality Processor”, un nou chipset de la Apple, cel mai probabil bazat pe noul procesor M2 din laptop-uri.

Toate aceste mărci au fost înregistrate de Immersive Health Solutions, o subsidiară a Corporation Trust Co., aceeași companie care a înregistrat și marca realityOS anterior. Toate aceste companii secundare sunt direct legate de Apple, însă compania nu dorește ca numele său să fie atașat de aceste mărci înaintea anunțurilor oficiale.

Cel mai probabil, lansarea acestor dispozitive nu va avea loc în următoarele două evenimente. Far Out, evenimentul din septembrie se va concentra pe iPhone și Apple Watch, în timp ce un eveniment în luna octombrie este așteptat pentru a oferi noi informații despre tabletele iPad și, probabil noi modele MacBook. Ming-Chi Kuo, analistul de afaceri taiwanez specializat în activitatea companiei Apple, spune că, cel mai devreme, produsele „Reality” ar putea debuta abia în septembrie 2013.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult