realityOS de la Apple ar putea fi anunțat în curând. Compania pare că a înregistrat deja o marcă pentru acest nume

30.05.2022
realityOS de la Apple ar putea fi anunțat în curând. Compania pare că a înregistrat deja o marcă pentru acest nume

Noi dovezi sugerează că Apple urmează să anunțe oficial realityOS, sistemul de operare dedicat dispozitivelor de realitate virtuală și realitate augmentată. Nu este tocmai un secret faptul că producătorul american lucrează la ochelari de AR și la un dispozitiv VR de câțiva ani deja, iar acum, compania pare că a înregistrat o marcă dedicată pentru realityOS, sub un nume de companie fals. Indiciile disponibile sugerează că s-ar putea să aflăm ceva despre rOS foarte curând, la WWDC.

realityOS va fi sistemul de operare pentru dispozitive AR și VR de la Apple

WWDC 2022, conferința Apple anuală unde invită dezvoltatorii software pentru platformele sale, și locul unde de obicei vedem cele mai noi versiuni de iOS, iPadOS, macOS și celelalte sisteme de operare, va avea loc săptămâna viitoare, începând de pe 6 iunie. Ne așteptăm să aflăm noutăți despre iOS 16, în special, însă realityOS ar putea fi anunțul care va acapara discuția din jurul acestei conferințe.

Parker Ortolani, product manager la Vox Media (grup din care face parte și The Verge), a publicat pe contul său de Twitter două link-uri și două capturi de ecran, în care o companie aparent „anonimă”, Realityo Systems LLC, înregistrează marca pentru realityOS, un sistem de operare dedicat dispozitivelor electronice mobile. Având în vedere că atât ochelarii AR cât și dispozitivul VR de la Apple urmează să fie încadrate în categoria „wearables”, sunt șanse mari ca aceasta să fie prima mențiune oficială a noului sistem de operare de la Apple, care ar putea lucra printr-o companie nouă pentru a-și acoperi urmele.

De altfel, anterior, Apple a înregistrat nume pentru macOS sub compania Yosemite Research LLC, în trecut, deci există un precedent. De asemenea, logo-ul realityOS înregistrat folosește font-ul San Francisco, folosit anterior de Apple în mai multe produse.

Documentele de înregistrare a mărcii realityOS sugerează și faptul că pe 8 iunie, compania va înregistra această marcă și în alte țări, din afara SUA. 8 iunie ar marca și ziua în care WWDC se termină.

Leak-urile sugerează că Apple nu va anunța și un dispozitiv hardware compatibil cu noul software… încă

Specialiștii și analiștii în tot ceea ce înseamnă Apple, precum Mark Gurman de la Bloomberg spun însă că un anunț pentru un dispozitiv de VR nu ar avea loc la WWDC. Acest lucru nu împiedică compania să anunțe baza software pentru un astfel de dispozitiv. În urmă cu doi ani, compania a anunțat că macOS va rula pe procesoare ARM și a lansat un dispozitiv similar cu Mac Mini care integra hardware de iPad ca platformă de dezvoltare, fără să anunțe și un Mac oficial cu procesor ARM. Anunțul hardware-ului a venit la câteva luni distanță.

Astfel, Apple ar putea anunța realityOS și ar putea folosi hardware deja disponibil, precum iPhone-uri care pot fi introduse în dispozitive de tip „cardboard VR” ca platfromă de test pentru produsul final, care ar putea veni mai târziu.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult