O femeie susţine că a fost agresată sexual în realitatea virtuală

26.10.2016
O femeie susţine că a fost agresată sexual în realitatea virtuală

O femeie care foloseşte psudonimul Jordan Belamire pentru a-şi proteja identitatea susţine că a fost victima unei agresiuni sexuale în realitatea virtuală. Tânăra de 30 de ani din Redwood City, California, spune că se juca un joc VR când un alt jucător a agresat-o.

 

Belamire era în jocul QuiVr şi folosea un headset HTC Vive. A încercat modul multiplayer când un alt utilizator, cu porecla BigBro442, i s-a alăturat. La scurt timp după aceea, Jordan spune că avatarul partenerului din joc a început să facă gesturi ca şi cum ar atinge-o în zonele intime. Ea susţine că i-a cerut utilizatorului să înceteze, dar acest lucru l-a provocat şi mai tare.

„Săptămâna trecută am fost agresată în realitatea virtuală – ştiaţi că acest lucru se poate întâmpla”, a scris femeie într-un articol publicat pe platforma Medium.

 

Aşa arată un avatar din QuiVr

 

În QuiVr, jucătorii se află într-o lume plină de zombie pe care trebuie să îi doboare folosind arcuri şi săgeţi. Toate avatarele din joc (care sunt alcătuite dintr-o cască, tolbă, mâini şi un arc, dar fără corp) sunt identice, în sensul că există un singur tip de avatar pentru femei şi unul pentru bărbaţi. Femeia spune că bărbatul cu care făcea echipă în joc a ştiut că este femeie după voce. Jucătorii pot comunica verbal prin intermediul headsetului VR.

 

Sistemul HTC Vive

 

Acesta nu este primul caz din acest an în care o femeie declară că a fost agresată într-un joc video. Poliţia din Moscova a anunţat că o tânără a depus plângere pe motiv că ar fi fost violată de un pokemon uriaş în apartamentul ei. Femeia susţine că jocul Pokemon Go a detectat monstrul chiar în casa ei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult