Performanța Vision Pro ar fi dus la amânarea dispozitivului VR de la Samsung

08.07.2023
Performanța Vision Pro ar fi dus la amânarea dispozitivului VR de la Samsung

Înainte de anunțul oficial al „computerului spațial” de la Apple, Vision Pro, se zvonea că și Samsung lucrează la un produs similar, în parteneriat cu Google. Acesta ar fi trebuit să ofere alternativa cu Android la dispozitivul pe care Apple îl pregătea. Se pare însă că după dezvăluirea produsului Apple, cei de la Samsung au decis să nu anunțe produsul la care lucrează prea curând, întrucât soluția Apple pare mult mai avansată.

Samsung s-ar fi „speriat” de noul Vision Pro de la Apple

Conform SBS Biz, Samsung a trimis un mesaj către partenerii care dezvoltă ecranele pentru noul dispozitiv de realitate virtuală că acesta va întârzia. Dispozitivul a fost anunțat oficial la începutul acestui an, iar Google a fost desemnat drept partener pentru dezvoltarea software-ului necesar, deci, cel mai probabil, va rula o versiune „VR” de Android.

„Am decis să revizuim intern toate specificațiile și performanța, precum design-ul și panelurile noului produs XR.”, scrie Samsung în mesajul către parteneri.

Acest lucru sugerează că Samsung nu se aștepta ca Apple să aducă pe piață un produs atât de performant. Vision Pro este echipat cu două procesoare, un Apple M2, același cip pe care îl folosește pentru PC-uri, pentru partea de procesare și grafică, alături de un procesor secundar Apple R2 pentru controlul tuturor camerelor și senzorilor de pe cască. De asemenea, Apple folosește două ecrane cu rezoluție mai mare decât 4K pentru a afișa imagini cât mai aproape de realitate la 90 Hz.

Se pare că Samsung vizează acum integrarea unui hardware mai performant, cu ecrane de rezoluție mai înaltă decât plănuia inițial. Cel mai probabil, Samsung încerca să concureze cu un dispozitiv similar cu modelul Quest Pro de la Meta, în timp ce Apple a sărit direct la o treaptă cu mult superioară de performanță și calitate a imaginii.

Astfel, dacă Samsung inițial plănuia să aibă prototipuri funcționale la sfârșitul acestui an, și o lansare la începutul anului viitor, odată cu Apple, în urma acestor amânări vom vedea ce pregătește Samsung cel mai devreme peste un an, pe la jumătatea anului 2024. Partenerii raportează că amânările sunt de 2-3 trimestre față de programul inițial.

sursa: SBS

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult