Google brevetează GPS-ul care te ghidează prin indicaţii 3D, suprapuse câmpului vizual

24.04.2013
Google brevetează GPS-ul care te ghidează prin indicaţii 3D, suprapuse câmpului vizual

Cum ar fi dacă în loc să întoarcem capul spre ecranul navigatorului GPS am putea urma indicaţii care plutesc chiar peste suprafaţa drumului din faţa noastră, în timp ce deasupra avem replici virtuale ale semnelor de circulaţie, numele străzilor şi distanţa rămasă de parcurs. Inginerii Google au brevetat exact acest concept, promiţând să revoluţioneze modul în care ne orientăm prin oraşe cu navigatorul GPS.

Google brevetează GPS-ul care te ghidează arătând indicaţiile în perspectivă 3D

Aplicaţia pentru patent pune la olaltă două dintre serviciile Google, Maps Navigation şi Street View, descriind un sistem de navigaţie care foloseşte capabilităţile pentru realitate augmentată oferite de ochelarii Google Glass.

Informaţiile sunt prezentate în formă 3D, direct în câmpul vizual al utilizatorului

Sistemul furnizează utilizatorului setul obişnuit de indicaţii şi informaţii specifice unui navigator GPS, dar le prezintă direct în câmpul său vizual, ilustrate cu modele 3D pentru clădirile din imediata vecinătate, formele de relief şi conturul drumului extins dincolo de câmpul normal de vizibilitate. Suplimentar, putem vedea secvenţe video şi imagini panoramice relevante pentru obiectivele de interes din apropiere şi chiar transmisiuni video în timp real conţinând informaţii din trafic.

Pe lângă indicaţii pentru ghidare, ne sunt oferite şi informaţii despre obiectivele de interes aflate în imediata apropiere

Dincolo de modul spectaculos de prezentare, motivaţia din spatele acestui concept este dorinţa de a face din navigatorul GPS un accesoriu şi mai uşor de folosit, care să ne aducă în câmpul vizual toate informaţiile de care avem nevoie fără să ne abată atenţia de la drum sau să ne incomodeze în conducerea autoturismului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult