Boxa HomePod Mini integrează senzori smart home care vor fi activați printr-un update software

23.03.2021
Boxa HomePod Mini integrează senzori smart home care vor fi activați printr-un update software

HomePod Mini a rămas singura boxă inteligentă din portofoliul Apple, însă acesta ar putea fi un lucru bun pentru utilizatori. Asta pentru că noul dispozitiv încă nu a ajuns la maturitate și încă mai ascunde câteva secrete sub carcasa acoperită cu material textil. Deja Apple a adăugat câteva funcționalități prin actualizări software după lansarea ei din această toamnă, dar se pare că upgrade-urile adevărate vor veni mai târziu, întrucât există la interior hardware care nu este încă folosit.

Apple ar putea activa noi funcții pe HomePod mini printr-un update de software

Conform iFixit, care a dezmembrat noua boxă de la Apple, boxa HomePod Mini este echipată cu un cip Texas Instruments care nu este încă folosit. Este vorba despre un senzor care poate să măsoare temperatura ambientală și umiditatea din cameră, nu valorile interne ale produsului. În teorie, aceste informații ar putea fi folosite pentru a controla dispozitive smart home, precum un termostat sau un umidificator inteligent.

În prezent, această funcționalitate nu este însă disponibilă. În timp ce HomePod Mini poate să controleze dispozitive inteligente integrate în Apple Home prin intermediul Siri, aceasta nu oferă informații de la acești senzori către alte dispozitive. Alte produse concurente oferă însă astfel de funcții prin intermediul senzorilor interni, precum noile modele de la Amazon din gama Echo, așa că Apple ar putea să pregătească un  update pentru a aduce paritate între dispozitive.

Aceasta nu ar fi prima dată când Apple ascunde funcții în interiorul produselor sale, pentru a fi activate mai târziu. Anumite modele de iPod Touch integrau Bluetooth, dar acesta a fost activat abia la un an de la lansare printr-un update de software, de exemplu. Se zvonea anul trecut că modelele iPhone 11 și iPhone 12 integrează componentele necesare pentru capabilitatea de încărcare wireless bilaterală, însă Apple nu a mai activat-o până la urmă.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult