Zoom vine pe ecranele inteligente Google Nest Hub Max, Facebook Portal și Amazon Echo Show

20.08.2020
Zoom vine pe ecranele inteligente Google Nest Hub Max, Facebook Portal și Amazon Echo Show

Zoom este deja disponibil pe computere și telefoane mobile sau tablete, iar compania a început chiar să și vândă ecrane inteligente proprietare dedicate serviciului de videoconferințe. Se pare însă că, în curând, mai multe categorii de dispozitive inteligente vor putea să ofere acces la Zoom, unele dintre ele fiind deja în casele a milioane de utilizatori. Este vorba despre ecranele inteligente Amazon Echo, Facebook Portal și Google Nest Hub Max, care vor putea fi folosite acum și pentru apeluri video pe Zoom.

Zoom va putea fi folosit pe ecranele inteligente precum Nest Hub Max, pe care utilizatorii le au deja

Compania Zoom a anunțat că va permite utilizatorilor să folosească dispozitivele inteligente din casă precum Google Nest Hub Max, Facebook Portal și Amazon Echo Show pentru a se alătura video conferințelor pe serviciul său. Toate acestea sunt echipate deja cu camere video și cu microfoane de calitate înaltă, unele având chiar și funcția de urmărire a subiectului în cadru.

Astfel, nu trebuie să ocupi ecranul unui computer sau al unui dispozitiv mobil cu un apel video, putând avea pe ecranul inteligent conferința și pe ecranul principal să poți face alte activități. De altfel, aceste dispozitive inteligente pot acum pătrunde cumva și în zona de productivitate, fiind în principiu dispozitive de divertisment până acum.

zoom facebook portal

Primele modele care vor avea acces la zoom vor fi dispozitivele Facebook Portal, care vor fi actualizate în septembrie pentru a putea rula aplicația Zoom, iar funcționalitatea va fi similară cu cea de pe Facebook Messenger și WhatsApp. De altfel, Portal primește acces și la Webex, GoToMeeting și BlueJeans, alte aplicații cu funcționalitate similară.

În cazul Google, funcționalitatea Zoom va fi strâns legată de cea a calendarului, putând detecta dacă există conferințe pe Zoom în programul utilizatorului. Totul poate fi realizat prin comenzi vocale. În cele din urmă, dispozitivele Echo Show vor oferi funcționalitate similară, legată de calendarul utilizatorului.

Zoom a fost unul dintre serviciile care au crescut cel mai rapid pe perioada pandemiei, fiind folosit acum de sute de milioane de utilizatori în fiecare lună.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult