Boxele inteligente Google pierd câteva funcții în urma procesului cu Sonos

07.01.2022
Boxele inteligente Google pierd câteva funcții în urma procesului cu Sonos

Boxele inteligente din gama Nest Home de la Google vor pierde o parte din funcții în curând, în urma unui proces pe care compania l-a pierdut. Producătorul american de dispozitive audio inteligente Sonos, a chemat Google în instanță pentru încălcarea unor brevete de tehnologie legate de controlul volumului unor boxe wireless. Practic, Sonos deține brevetul de invenție pentru controlul volumului boxelor simultan, iar Google nu va mai putea oferi această capabilitate.

Sonos obligă Google să elimine câteva capabilități de pe boxele Nest Home

Astfel, cei care dețin boxe Google Nest Home vor trebui de acum să controleze volumul fiecărei boxe în parte individual, întrucât nu va mai exista un volum de „grup” așa cum exista până acum. Acest lucru va fi enervant în special pentru utilizatori, întrucât nu mai poți seta volumul tuturor boxelor dintr-o singură cameră cu o singură comandă.

Să zicem că ai în sufragerie două boxe Nest Mini, care redau în grup muzică. Atunci când vei încerca să setezi volumul ambelor boxe printr-o comandă vocală, acest lucru nu va fi posibil, doar una dintre boxe fiind setată. Vor fi necesare comenzi vocale individuale pentru fiecare boxă în parte, sau controlul lor din aplicația Google Home.

Probleme mai mari apar însă în cazul celor care nu foloseau doar boxe Google în grupuri, ci și alte modele de boxe compatibile cu Google Home. În situațiile respective, pentru a putea grupa din nou boxele, vor fi necesare actualizări de firmware din partea producătorilor. Boxele Google vor fi actualizate automat de companie, însă nu vor mai fi compatibile cu grupurile vechi, deja stabilite alături de alte brand-uri de boxe.

Nu în ultimul rând, Google spune că anumiți utilizatori vor trebui să folosească aplicația Device Utility App pentru actualizări pentru anumite boxe și instalarea lor. Cei care se află în acea situație vor fi notificați să descarce aplicația pentru aceste activități. Nu este clar însă de ce unii utilizatori vor trebui să folosească această aplicație și de ce alții nu.

Google promite că va încerca să reducă impactul pe care aceste schimbări le vor aduce în experiența de utilizare a clienților.

sursa: Google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult