„Casa surprizelor” de la Samsung: cum arată în 2021 ecosistemul Smart Things pentru case inteligente

20.10.2021
„Casa surprizelor” de la Samsung: cum arată în 2021 ecosistemul Smart Things pentru case inteligente

Tehnologiile smart home sunt într-o continuă evoluție, însă puține companii se mai pot lăuda cu un ecosistem atât de vast și bine pus la punct precum Samsung. Compania a demonstrat în cadrul evenimentului Life Unstoppable cum toate aceste produse din casă, conectate la sistemul Smart Things, îți pot îmbunătăți calitatea vieții și pot să facă mai multe lucruri pentru tine, automat. Ideea din spatele prezentării a fost „casa surprizelor”, o casă echipată cu cele mai noi și cele mai performante dispozitive „smart” de la Samsung.

În contextul ultimului an și jumătate, când pandemia de COVID-19 a ținut mai multă lume acasă pentru perioade mai mari de timp, nevoia de dispozitive care să rezolve noi probleme din casă și din jurul acesteia a crescut semnificativ. Fie că vorbim despre noi tipuri de electrocasnice, noi gadget-uri sau accesorii de entertainment, cu toții am depins mai mult de acestea în ultima perioadă. Iată ce propune ecosistemul Smart Things de la Samsung pentru a vă transforma casa într-una cu adevărat inteligentă în 2021:

Bucătăria inteligentă în 2021: frigidere modulare, purificatoare de apă, tablete performante și cuptoare duble

Samsung pune în „centrul” bucătăriei noile frigidere inteligente din gama Bespoke, cu design modern, modular și personalizabil, încorporabile și potrivite în orice spațiu. Ideea din spatele seriei de frigidere Bespoke este să creeze o gamă de electrocasnice sustenabile, care încurajează păstrarea lor în casă mai mult timp și extinderea lor, fără a cumpăra un întreg nou frigider sau congelator atunci când cel deja existent devine neîncăpător. Poți să adaugi module cu o singură ușă, module cu două uși dispuse pe verticală și le poți combina oricum dorești.

Există patru variante de finisaje exterioare și paisprezece culori diferite, iar toate pot fi alese în orice combinație, în funcție de preferințe. Desigur, încadrarea în clasa energetică A este un alt element care ajută la protejarea mediului, prin consum redus de energie.

Gama de produse Infinte Line este un alt pilon important al bucătăriei inteligente. Infinite Line Oven este un cuptor care beneficiază de capabilitatea Dual Cook, care poate găti două preparate simultan, fiecare la temperatură proprie. Ba chiar există și opțiunea Dual Cook Steam, în care unul dintre preparate poate fi gătit doar cu aer cald, în timp ce celălalt este bine rumenit prin funcția de coacere. Iar totul poate fi controlat și monitorizat de la distanță prin intermediul sistemului Smart Things.

Tot din gama Infinite fac parte și hota „Hood” și plita „Induction”, care beneficiază de un design modern și butoane tactile, cu LED-uri. Fiind dispozitive smart, plita și hota pot comunica între ele, wireless, hota putând astfel să își seteze automat ventilatoarele, în funcție de puterea de gătire setată pentru plita cu inducție. Un alt avantaj al Infinite Line Induction este zona extinsă de gătit, Flex Zone Plus, care poate găzdui chiar și tigăi sau tave mai mari.

Kitchen - Infinite Line Hood & Induction

La final, după ce termini de gătit, toate ustensilele și vasele pot fi puse în mașina de spălat vase Bespoke Dishwasher. Aceasta beneficiază de un sistem de spălare care elimină 99,999% dintre bacterii la o spălare normală. Există și programe de spălare rapide precum Super Quick Wash și Speed Booster, care pot face treaba mai repede atunci când te grăbești.

Samsung a prezentat de asemenea un nou purificator de apă, tot din gama Bespoke: Water Purifier. Poți instala chiar și două purificatoare, unul pentru apă caldă și unul pentru apă rece. Acestea se instalează sub chiuvetă, iar bateria, este livrată în pachet, vine de asemenea în culori „Bespoke”, care se potrivesc cu restul gamei de produse.

Samsung spune că tot în bucătărie își are locul și noua tabletă Galaxy Tab S7 FE, echipată cu un ecran de 12,4”. Compania sud coreeană justifică dimensiunile ridicate prin funcțiile avansate de multitasking, care permit afișarea a trei aplicații simultan pe ecran, lucru necesar, uneori în bucătărie. Fie că vorbim despre urmărirea unei rețete, urmărirea unui clip cu instrucțiuni sau realizarea unei liste de cumpărături, nu trebuie să închizi nicio aplicație.

Desigur, Galaxy Tab S7 FE este la rândul său conectat la sistemul Smart Things și poate fi folosit pentru a controla întregul ecosistem de dispozitive inteligente de la Samsung. Iar toate acestea pot fi realizate cu un stylus S-Pen, care poate ușura foarte mult procesul de scris și de control precis.

Curățenie inteligentă cu Bespoke și Smart Things: aspiratoare care se descarcă singure, funcții AI de spălare și dulapuri inteligente

Aspiratorul Bespoke Jet este unul dintre dispozitivele de curățenie care ar putea să îți salveze mult timp atunci când faci curățenie. Este vorba despre un aspirator vertical, echipat cu un „dock” foarte practic. Acesta încarcă aspiratorul atunci când este conectat, dar include și un recipient propriu, în care va descărca praful colectat. Procesul „Auto Empty” este automat, deci nu trebuie să faci nimic în plus după ce termini curățenia. Cu o putere de 210W și autonomie de până la 2 ore, Bespoke Jet este unul dintre cele mai performante aspiratoare de acest gen de pe piață.

Laundry Room - Bespoke Jet, Clean Station and AI Ecobubble dryer

Pentru spălarea hainelor, Samsung propune modelele AI Ecobubble, o pereche de mașină de spălat și uscător. Acestea folosesc funcții precum AI Wash, care detectează automat cantitatea de haine și de murdărie, pentru a doza corect apa și detergentul necesare pentru spălare. De asemenea, sistemul AI Control poate să salveze diverse profiluri de spălare și să le recomande, la nevoie. Desigur, cele două dispozitive comunică între ele prin intermediul Auto Cycle Link, pentru a seta automat programul de uscare în funcție de programul de spălare.

Toate informațiile despre spălare și uscare pot fi apoi verificate prin intermediul aplicației Smart Things de pe smartphone. Desigur, și aceste modele sunt încadrate în clasa energetică A, pentru un consum cât mai mic de curent electric.

Tot la capitolul curățenie intră și dulapul inteligent Bespoke AirDresser, care poate să dezinfecteze hainele găzduite în el. AirDresser este un dulap inteligent dedicat în special hainelor care au nevoie de un tratament special, având integrat un senzor de umiditate și pe baza unui algoritm AI și unui jet de aer, poate să scadă nivelul de umiditate din interior. Și, pentru că este un dispozitiv din ecosistemul Samsung, acesta poate comunica cu mașina de spălat pentru reglarea corectă a setărilor.

Dacă hainele se țin în AirDresser, pantofii pot fi găzduiți în Bespoke ShoeDresser, un pantofar inteligent, care vine de asemenea cu funcții inteligente de igienă. De exemplu, pantofii pe care îi pui acolo pot fi uscați cu jet de aer, sau pot fi dezinfectați și dezodorizați cu lumină UV.

Nu în ultimul rând, Samsung a mai prezentat încă un aspirator din gama Jet. Este vorba despre Jet Bot AI+, un aspirator robot care poate naviga singur printre obstacolele din casă. Dacă pentru majoritatea roboților de aspirare este necesară o mică curățenie înainte de a porni programul de curățare, întrucât roboții de acest gen se pot încurca de obicei în cabluri sau șireturi și se pot lovi de diverse obiecte, Jet Bot AI+ de la Samsung poate să le ocolească folosind sistemul său de navigație cu LiDAR și recunoaștere 3D a obiectelor.

Poți chiar să folosești aplicația Smart Things pentru a vedea în timp real prin camera robotului, ceva ce nu am mai văzut pe alte produse similare ale concurenței. La fel ca în cazul lui Bespoke Jet, stația de încărcare a lui Jet Bot AI+ beneficiază de un sistem automat de golire a recipientului de praf, deci nu este necesară curățarea robotului după fiecare utilizare.

Windfree AC și Bespoke Cube: aer mai curat, și climatizare fără jet puternic de aer

Sistemul de aer condiționat Samsung WindFree AC dorește să fie un sistem de climatizare confortabil, care poate răci rapid o încăpere, după care poate să treacă pe modul de răcire fără „vânt”. Astfel, nu ești constant lovit de un curent de aer rece. Acest tip de aer condiționat este recomandat pentru dormitor, unde confortul este foarte important.

Purificatorul de aer Bespoke Cube Air Purifier cu filtru HEPA, poate filtra 99,999% din particulele de praf din aerul din încăpere. Acesta beneficiază și de un sistem cu laser care poate să analizeze calitatea aerului și beneficiază de tehnologia WindFree pentru a curăța aerul fără să creeze curenți de aer sau zgomot. Aerul este tras în interiorul purificatorului din cinci direcții și poate să îl scoată înapoi în una,  două sau trei direcții. Fiind un produs din gama Bespoke, și purificatorul Cube poate fi folosit alături de un alt dispozitiv identic, cele două putând fi suprapuse pentru încăperi de dimensiuni mai mari sau pentru eficiență mai mare. Desigur, și aceste dispozitive pot fi controlate de la distanță folosind aplicația Smart Things.

Ecrane inteligente pot fi instalate oriunde în casă: televizoare și monitoare pentru bucătărie, dormitor, birou sau camera de zi

Pentru entertainment, Samsung propune o gamă destul de largă de ecrane. De la televizoare cu design mai puțin evident, precum The Frame sau The Serif, care sunt realizate special pentru a fi integrate în orice tip de spațiu, la televizoare Neo QLED și micro-LED, proiectorul The Premiere sau monitorul de gaming Odyssey Neo G9, și până la gama Smart Monitor, compania oferă ceva pentru fiecare tip de utilizator.

De exemplu, The Frame poate fi un televizor de bucătărie foarte performant, care poate fi transformat într-un tablou atunci când nu este folosit activ. Acesta poate fi alăturat unui soundbar Samsung S61, pentru un sunet puternic, de calitate. Dispozitivul beneficiază de un design plăcut și disponibil într-o gamă de culori care se potrivesc perfect cu restul dispozitivelor Samsung. Desigur, soundbar-ul este wireless și nu necesită fire pentru conectarea la televizor, în timp ce asistentul vocal inclus permite controlul fără telefon sau aplicații.

Kitchen - The Frame and S61 Soundbar

The Serif, în schimb, este recomandat drept un televizor care poate să fie amplasat în dormitor, având un design mai „artistic” și posibilitatea de a fi instalat pe un suport de podea, fără a necesita montarea pe un perete sau pe o comodă.

Sound Tower este o boxă de cameră puternică, cu conectivitate Bluetooth, de mare putere: 1500W, conform Samsung. Aceasta integrează LED-uri RGB și mod karaoke, și poate deveni astfel atracția principală a oricărei petreceri acasă.

Bedroom - The Serif

Odyssey Neo G9, unul dintre cele mai „late” monitoare de gaming de pe piață, folosește aceleași tehnologii de top precum televizoarele Neo QLED, precum Quantum Matrix și retroiluminare mini-LED, pentru un control cât mai precis al luminozității. Acesta oferă o rezoluție QHD extinsă pe laterală și un refresh rate de 240 Hz, pentru gaming cu o fluiditate impresionantă și timp de răspuns de 1ms. Desigur, acesta oferă și suport pentru G-Sync și FreeSync de la NVIDIA și AMD. Odyssey Neo G9 beneficiază de HDR cu luminozitate maximă de 2000 nits și are o diagonală de 49” pe format 32:9. Astfel, acest monitor poate găzdui la fel de mult conținut precum două monitoare tradiționale pe format 16:9 puse unul lângă celălalt.

Samsung Smart Monitor este, în schimb, un dispozitiv care să îmbine entertainment-ul cu productivitatea. Acesta rulează același sistem de operare Tizen precum cel de pe televizoare, cu acces la cele mai populare aplicații de clipuri video, muzică, filme și seriale, dar include și componenta de productivitate, care poate rula aplicații precum Word, Power Point sau Excel de la Microsoft. Astfel, cu Smart Monitor, nu ai nevoie de un computer pentru a prelucra documente sau pentru a viziona cele mai noi seriale de pe serviciile de streaming. Dar aceasta este mai degrabă o soluție pentru un birou unde vrei să te și destinzi.

Pentru sufragerie, Samsung are alte produse premium pentru experiențe ca la cinematograf. Proiectorul The Premiere, cu tehnologie Ultra Short Throw cu laser, poate fi instalat în locul unui televizor și poate proiecta pe ecrane cu diagonală de până la 3,3 metri. Acesta afișează conținut în rezoluție 4K și HDR10+ și beneficiază de un sistem audio 4.2 Acoustic Beam. The Premiere integrează același sistem de operare Tizen precum televizoarele Samsung inteligente. Desigur, pentru o experiență audio și mai captivantă, Samsung are pentru pasionații de filme și soundbar-ul Q800.

Pentru cei care preferă însă un televizor în sufragerie, în locul unui proiector, Samsung oferă tehnologie de ultimă oră pe modelele Super Neo QLED, cu rezoluție 8K și dimensiuni între 65 și 85” în diagonală. Modelul QN900A este cel mai performant model al companiei, fiind bazat pe tehnologia mini-LED cu iluminare Quantum Matrix. Acesta vine cu un design „infinity”, marginile sale fiind extrem de subțiri, aproape „invizibile”. De asemenea, acesta este cel mai subțire televizor al companiei, cu un profil de numai 15 mm.

Iar pentru a completa experiența vizuală, Samsung aduce soundbar-ul Q950A, primul model din lume cu format 11.1.4 al canalelor, echipat cu 21 de difuzoare. Acesta oferă suport pentru Dolby Atmos și DTS:X, iar pentru o experiență surround, difuzoarele wireless 9500S pot fi atașat pe post de sateliți. Folosind tehnologia Q-Symphony, televizorul QN900A și soundbar-ul Q950A pot folosi toate difuzoarele pe care le au la dispoziție pentru a livra un sunet cât mai bun în orice situație.

„Casa surprizelor” de la Samsung poate fi casa la care mulți pasionați de tehnologie au visat dintotdeauna, dar niciunul dintre aceste produse nu (mai) este de domeniul SF. Aceasta poate fi chiar acum și casa ta, întrucât toate aceste dispozitive inteligente, conectate între ele prin sistemul Smart Things, sunt disponibile chiar acum și toate pot fi controlate, monitorizate și configurate prin intermediul telefonului mobil pe care îl ai deja în buzunar.

„Casele noastre au devenit totul pentru noi în ultimele 18 luni – transformându-se în școli, birouri, săli de sport și spații de divertisment. În cea de-a doua ediție a seriei Life Unstoppable, ne-am propus sa aratam interpretarea noastra asupra acestor schimbări ale stilului de viață, într-o experiență digitală interactivă. Am arătat totul: de la modularitatea și culorile uimitoare ale frigiderului Bespoke, la versatilitatea aspiratoarelor Samsung Bespoke Jet ™ Stick și Robot și utilitatea uimitoare a sifonierului intelligent Bespoke AirDresser, de la nopțile magice de film oferite de The Premiere – proiectorul Samsung și sistemul de sunet Q800, la uluitorul monitor de jocuri Odyssey Neo G9, de la imaginea perfecta a televizorului Neo QLED la telefonul mobil de ultimă generație Galaxy Z Flip3. Dar, probabil, mai uimitor decât produsele în sine este că toate pot fi interconectate si controlate de fiecare dintre noi într-un ecosistem cuprinzător. Aceasta este viziunea noastră de a trăi azi viitorul, “Viața de Neoprit” – acum pe piața din România.” – Victor Armășelu, Head of Consumer Electronics Division, Samsung România.

Articol sponsorizat de Samsung România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult