Google a instalat noul Fuchsia OS pe dispozitivele utilizatorilor, fără ca aceștia să știe

21.08.2021
Google a instalat noul Fuchsia OS pe dispozitivele utilizatorilor, fără ca aceștia să știe

Google lucrează de câțiva ani buni la sistemul de operare Fuchsia OS, pe care îl propune pentru dispozitive Smart Home. Primul dispozitiv care a primit acces la acesta a fost noul Google Nest Hub din generația a doua, dar se pare că mulți dintre utilizatori au deja Fuchsia OS pe dispozitivele lor mai vechi, fără să își dea seama. Compania a livrat sub forma unui update automat către vechile modele Nest Hub, lansate sub brand-ul Google Home Hub, o versiune de Fuchsia OS, care este aproape imposibil de deosebit de software-ul original.

Prima generație de Google Nest Hub rulează acum Fuchsia OS

Fuchsia OS este diferit față de alte sisteme de operare pe care Google le-a lansat de-a lungul timpului. Spre diferență de Android, Wear OS sau Chrome OS, acesta nu este bazat pe nucleul Linux, ci pe un „microkernel” numit Zircon. Acesta ar trebui să fie un software mai puțin pretențios cu hardware-ul, fiind potrivit pentru dispozitive smart fără putere de procesare mare. Având în vedere că Nest Hub este doar un ecran inteligent cu microfoane, boxe și Wi-Fi, acesta este un dispozitiv perfect pentru Fuchsia.

Cel mai probabil însă, utilizatorii de Nest Hub nici nu au sesizat faptul că Google a înlocuit vechiul software cu Fuchsia OS. În termeni vizuali și de funcționalitate, noul sistem de operare se comportă exact la fel ca înainte. De altfel, vechiul Nest Hub din prima generație are un procesor mai slab, iar în consecință, meniurile sale nu erau tot timpul foarte fluide. Acest comportament se păstrează și pe noul sistem de operare.

Cei care doresc să verifice dacă dispozitivul lor a trecut sau nu la Fuchsia OS deja trebuie să acceseze Nest Hub-ul din aplicația de mobil Google Home, să meargă la setările dispozitivului și să verifice versiunea de firmware instalată. Numele Fuchsia OS nu este menționat direct, însă la categoria Cast Firmware, dispozitivele care au fost actualizate dețin versiunea „1.52.260996”.

Este totodată îmbucurător faptul că Google menține suportul pentru aceste dispozitive învechite, în ciuda faptului că deja a lansat versiuni noi ale acestora pe piață.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult