Google Nest Hub 2 include senzor radar pentru monitorizarea somnului

19.03.2021
Google Nest Hub 2 include senzor radar pentru monitorizarea somnului

Originalul dispozitiv Google Home Hub, redenumit eventual în Nest Hub, a rămas neschimbat de la lansare și până acum din punct de vedere al hardware-ului. De altfel, acesta a primit multiple actualizări software care au adăugat funcționalitate extra, precum posibilitatea de a fi folosit pentru activități școlare de la distanță și pentru redare de filme prin intermediul Netflix. A venit însă vremea pentru o nouă generație de ecran inteligent de la Google, iar modelul nou, chiar dacă arată la fel la exterior, are o serie de noutăți la nivel hardware și software.

Google Nest Hub 2 arată aproape identic la exterior cu modelul original

Google a mers pe ideea că dacă nu este stricat, nu are nevoie de îmbunătățiri, așa că a păstrat design-ul Nest Hub 2 identic. Avem un ecran și un difuzor la bază, cu patru opțiuni de culoare pentru îmbrăcămintea textilă a acestuia: Chalk, Charcoal, Sand și Mist.

La interior se văd însă diferențele importante. În primul rând, avem de a face cu difuzoare mai performante, cu 50% mai mult bas, pentru o experiență mai plăcută de ascultare. Nest Hub este compatibil cu YouTube și Spotify pentru redare de muzică, iar mulți utilizatori folosesc dispozitivele drept boxe inteligente. Apoi, avem de a face cu un procesor mai rapid. Interfața Nest Hub părea că începe să depășească capabilitățile modelului original în anumite situații, așa că performanța în plus va asigura compatibilitate cu noi funcții în viitor.

Cea mai mare noutate este însă integrarea unui senzor radar Soli, similar cu cel integrat în Google Pixel 4. Acesta va permite controlul prin gesturi, fără atingeri, însă tot trebuie să fii aproape de dispozitiv pentru asta. Alta capabilitate permisă de Soli este monitorizarea somnului, chiar și fără un ceas la mână. Asta înseamnă că trebuie să ai un Nest Hub în dormitor, lângă pat, unde senzorul de poate detecta. Google va oferi acces gratuit la capabilitatea de monitorizare a somnului până în 2022, în variantă preview. Aceasta va fi integrată însă cu serviciile Fitbit, eventual.

Nu în ultimul rând, este important de menționat că nici Nest Hub din generația a doua nu integrează o cameră foto sau video. Doar modelul Max vine echipat cu așa ceva. Google speră ca Nest Hub să fie și un centru pentru sisteme Smart Home, așa că a integrat standardul de conectivitate open-source CHIP (Connected Home over IP), care va fi folosit pe generația următoare de dispozitive conectate pentru case inteligente.

A doua generație de Google Nest Hub este deja disponibil pentru comandă în SUA, la același preț, de 99 dolari americani.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult