IKEA anunță generația a doua de veioze inteligente Symfonisk cu tehnologie Sonos

28.09.2021
IKEA anunță generația a doua de veioze inteligente Symfonisk cu tehnologie Sonos

Gama de produse Symfonisk de la IKEA se extinde din nou. Anul acesta am avut parte de deja de o lansare pentru un nou produs, boxa WiFi „tablou”, lansată de curând, iar IKEA și Sonos aduc acum pe piață și primul „upgrade” al unui model anterior. Este vorba despre două veioze cu boxe inteligente integrate, care înlocuiesc în ofertă prima generație. Acestea vin cu design nou, care include materiale noi precum sticla, dar și materiale textile.

Veioza Symfonisk actualizează design-ul și performanța audio

Noua veioză Symfonisk din generația a doua vine în culorile negru și alb pentru baza unde este găzduită boxa. Dispozitivul are un cilindru luminos din plastic în partea de sus și poate fi decorată cu două variante de acoperitoare, care să facă lumina mai difuză. Una este din sticlă ușor opacă, care amintește de design-ul modelului original, iar cealaltă este din material textil. Ambele modele vin de asemenea în culori alb și negru și se cumpără separat.

Astfel, poți folosi noua veioză Symfonisk fără acoperitor, sau poți alege dintre acoperitoare albă sau neagră din fiecare variantă. Există astfel posibilitatea de diversitate în design cu aceste noi opțiuni. Ikea spune că aceste noi veioze găzduiesc becuri atât cu fasung E26, cât și pe cele cu E27, oferind mai multă flexibilitate pentru clienți. Mai mult, butoanele de control sunt acum direct pe lampă.

Pe partea audio, care se află în baza veiozei, Sonos a realizat o nouă arhitectură acustică, care poate reda sunet care să acopere o întreagă cameră. Tehnologia este similară cu cea folosită pentru boxa „tablou” din urmă cu câteva luni. Desigur, noile veioze pot fi integrate în sistemul audio Sonos deja existent și sunt compatibile cu AirPlay 2 de la Apple pentru redare rapidă de pe dispozitive compatibile.

Se pare că modelul de veioză originală va rămâne în oferta IKEA, la un preț de aproximativ 100 de dolari, în timp ce noul model pornește de la 140 dolari pentru veioza fără acoperitor. Acoperitorul din sticlă costă 39 dolari, iar cel textil 29 dolari. Prețul total este similar cu cel al veiozei originale, care a intrat în ofertă la 179 dolari.

Lansarea noii veioze Symfonisk va avea loc pe 12 octombrie în SUA și câteva piețe din Europa și va fi disponibilă în toată lumea în 2022.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult