IKEA anunță Vindstryka, un senzor smart home pentru calitatea aerului, temperatură și umiditate

15.02.2023
IKEA anunță Vindstryka, un senzor smart home pentru calitatea aerului, temperatură și umiditate

IKEA continuă dezvoltarea portofoliului său de produse din categoria smart home cu un nou produs care poate măsura calitatea aerului din casă. Noul dispozitiv se numeste Vindstryka și intetrează mai mulți senzori, putând fi folosit atât independent, cât și conectat la sistemul smart home de la IKEA pentru a controla și alte dispozitive conectate, precum purificatoare de aer.

Vindstryka va putea fi integrat cu sistemul Dirigera

Vindstryka este un dispozitiv de dimensiuni reduse, care are câteva funcții simple, dar utile atunci când dorești să îți crești nivelul de confort din casă. Funcția sa principală este să măsoare calitatea aerului, prin detectarea particulelor mai mici de 2,5 micrometri. Există un indicator al nivelului de „poluare” din aer, cu trei culori: verde pentru bun, galben pentru aer poluat și roșu pentru aer foarte poluat.

Citește și: Gadget care te va motiva să faci mișcare, disponibil la Lidl începând de luni

Apoi, acest dispozitiv poate măsura temperatura mediului înconjurător, ceva util în domeniul smart home pentru controlarea dispozitivelor care încălzesc sau răcesc casa. Poți folosi informațiile acestui senzor pentru a porni sau opri centrala termică sau aerul condiționat, de exemplu.

În cele din urmă Vindstryka poate măsura nivelul de umiditate și porni sau opri un umidificator, la nevoie. Toate aceste funcții pot fi folosite prin conectarea dispozitivului la sistemul de smart home IKEA Dirigera, compatibil atât cu produse IKEA, precum purificatoarele de aer ale companiei din gama Starkvind, cât și cu alte dispozitive.

Senzorul Vindstryka va fi lansat în luna aprilie în magazinele IKEA din toată lumea, însă nu știm încă la ce preț. Având în vedere că astfel de produse de la IKEA sunt, în general, mai ieftine decât alternativele premium cu funcții similare din piață, nu ne așteptăm la un preț extrem de mare, dar fiind vorba despre un dispozitiv smart home, conectat la Wi-Fi, prețul nu are cum să fie nici extrem de mic.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult