Ikea lansează Fornuftig, un purificator de aer ieftin

01.04.2021
Ikea lansează Fornuftig, un purificator de aer ieftin

Ikea anunță Fornuftig, primul său purificator de aer. celebrul lanț de magazine de mobilă s-a dezvoltat în ultimii câțiva ani și în domeniul accesoriilor electrice și electronice. De la becuri cu LED la boxe echipate cu hardware Sonos și dispozitive de Smart Home, compania Suedeză oferă câte ceva pentru fiecare și chiar oferă alternative interesante și ieftine la produse precum Philips Hue sau boxe inteligente. În stilul Ikea, soluția sa este mult mai ieftină decât a concurenței.

Purificatorul Fornuftig are un design simplist

Fornuftig este un purificator de aer simplu atât în design, cât și în funcționalitate. Spre diferență de soluțiile moderne, echipate cu conectivitate Wi-Fi, aplicații de mobil și diverse programe avansate, purificatorul Ikea este un dispozitiv cu trei trepte de funcționare, care poate fi echipat cu unul sau cu două filtre.

Din exterior, Fornuftig ar putea să semene cu o boxă audio, însă acesta nu are funcții de redare audio. La exterior are o suprafață textilă, care ascunde în spate un filtru HEPA care promite să absoarbă 99,5% din particule, până la valori de PM2.5. Un astfel de dispozitiv ar trebui să ofere filtrare a aerului pentru o cameră de 7-10 metri pătrați. Opțional, poate fi adăugat și un filtru pentru mirosuri neplăcute sau fum.

Dispozitivul are și un indicator care te anunță când este momentul să schimbi filtrul, însă nu vei primi notificări pe smartphone sau alte tipuri de alerte.

Prețul purificatorului este mai mic decât cel al filtrelor altor dispozitive de acest fel

Interesant este însă faptul că purificatorul Fornuftig de la Ikea costă doar 55 de dolari în SUA, în timp ce filtrele costă 10, respectiv 5,5 dolari (cel pentru particule și cel pentru mirosuri). Astfel, un întreg aparat de filtrare a aerului de la Ikea costă cât filtrele pentru purificatoarele altor companii.

Desigur, renunți la puțin confort, întrucât purificatorul Ikea trebuie pornit și oprit manual, însă este o soluție care nu arată rău deloc și care poate fi amplasată fie pe mobilă, fie pe jos sau pe perete. De altfel, design-ul minimalist îl recomandă pentru potrivirea lui în camere decorate tot cu mobilă de la magazinul suedez.

Momentan, Fornuftig nu face parte din oferta Ikea România.

sursa: Ikea

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult