Nanoleaf renunță la produsul care a propulsat compania în mainstream

20.01.2022
Nanoleaf renunță la produsul care a propulsat compania în mainstream

Panourile luminoase inteligente de la Nanoleaf au pus compania pe hartă, fiind folosite de mulți dintre cei mai mari YouTuberi și streameri de pe internet. Acestea sunt ușor de recunoscut, fiind de formă triunghiulară și colorate cu LED-uri RGB în toate nuanțele posibile. Se pare însă că producătorul va renunța la această gamă de produse începând de acum, dorind să le înlocuiască cu gama Shapes. Nanoleaf vinde și alte modele, dar momentan niciunele nu se ridică la popularitatea originalelor paneluri triunghiulare.

Compania Nanoleaf nu va mai vinde panelurile triunghiulare originale

Din fericire pentru toți cei care dețin paneluri luminoase Nanoleaf, acestea vor continua să funcționeze pe termen nelimitat, spune producătorul. De altfel, spre diferență de alte companii, care de obicei anunță un termen de suport, Nanoleaf spune că dorește să ofere suport pentru aceste produse pentru totdeauna, sau cel puțin pentru un timp „foarte, foarte lung”.

Acest lucru înseamnă că deși panelurile vor fi retrase de la vânzare complet, acestea vor putea fi în continuare configurate și controlate prin aplicația de mobil, chiar și peste câțiva ani. De asemenea, în timp ce nu vor mai primi noi funcții, în cazul în care sunt necesare update-uri, acestea le vor primi în viitor. Faptul că vor rămâne compatibile cu aplicația de mobil asigură și faptul că vor putea fi în viitor sincronizate cu alte modele de lumini inteligente ale companiei.

Ce nu vor putea să suporte este tehnologia Thread, care este folosită pentru conectarea luminilor Nanoleaf mai noi.

Compania va oferi paneluri de rezervă și va repara panelurile până la finalul anului 2023, iar cei care își doresc să cumpere „expansion pack-uri”, primesc acum un discount de 30%. Probabil că oferta este valabilă în limita stocurilor. De asemenea, alte accesorii pentru aceste lumini sunt acum reduse la jumătate de preț.

Fanii Nanoleaf și-au exprimat dezamăgirea online.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult