Pășim împreună în lumea randamentului superior combinat cu designul magic al șemineului pe gaz (P)

04.01.2023
Pășim împreună în lumea randamentului superior combinat cu designul magic al șemineului pe gaz (P)

Spre deosebire de clasicele șeminee pe lemne sau sobe ieftine din fontă, șemineul care funcționează pe gaz nu este cu nimic mai prejos decât variantele tradiționale de încălzire, ba dimpotrivă: din punct de vedere al eficienței calorice și al faptului că se poate utiliza pentru locuințele conectate la rețeaua publică de gaz, îl poziționează cel puțin pe același loc.

În plus, unul dintre avantajele șemineului pe gaz derivă din faptul ca montarea acestuia nu implică nevoia unui coș de fum tradițional și costisitor, evacuarea gazelor arse fiind facilitată de un burlan izolat, cu tuburi coaxiale, așa cum vedem și la centralele termice de apartament, cu instalare pe peretele clădirii sau direct pe acoperiș. Un alt beneficiu deloc de neglijat, îl reprezintă și faptul că în cazul unui șemineu pe gaz, nu este nevoie de o sursă de alimentare externă, deoarece sistemul este prevăzut cu un sistem de putere propriu.

Deși obiectivul principal al unui șemineu este acela de a conferi căldură necesară unei locuințe, nu cred că va deranja pe cineva că, pe lângă aspectul practic, optarea pentru o astfel de soluție va contribui din plin și la transformarea casei tale într-un spațiu primitor, gata să-ți împrumute din personalitate și să transpună locuinței tale, adevărata senzație de “acasă”.

Opiniile cu privire la cel mai bun tip de șemineu vor fi mereu împărțite, dar adevărul este că, un șemineu va deveni o alegere perfectă atunci când se ține cont de tipul, destinația și stilul de viață al celor pentru care urmează să fie instalat acesta.

Tocmai asta fac și șemineele din gama meșterilor sibieni! Pe lângă calitățile practice, modelele propuse combină eleganța cu funcționalitățile moderne, totul pentru un confort sporit. Deschiderea mare a focarelor oferă o priveliște idilică asupra jocului flăcărilor ce reușește să inducă senzația autentică de lemne care ard pe foc. Acestea sunt dotate cu telecomandă cu funcție touch care oferă un control absolut al procesului de ardere sau reglare a flăcării pe înălțime. Termostatul este integrat direct în telecomandă, în vreme ce indicii de temperatură pot fi programați cu până la șapte zile în avans.

Și dacă totuși te afli în căutarea unei variante și mai simple sau dorești mai degrabă o soluție care să pună accentul mai mult pe estetică și design, pe lângă șemineele cu lemne, clasice sau șemineu pe colț, în oferta firmei românești cu sediul central la Sibiu, găsești și o gamă de soluții de încălzire alternativă de șeminee decorative: șeminee electrice pentru apartamente la bloc sau șeminee mobile pe gaz / bioethanol, ideale pentru terase, grădini, evenimente în aer liber, în restaurante sau hoteluri.

Acestea funcționează pe același principiu de ardere, cu posibilitate de control manual sau cu telecomandă. Partea de sus este confecționată din sticlă de protecție, aspect care punctează la capitolul design, dar mai ales, la siguranță. Pentru mobilitate sporită, șemineul decorativ pe gaz poatea fi manevrat cu ușurință, grație roților care în același timp, pot fi blocate atunci când situația o impune.

Așadar, dacă locuiești la bloc sau într-o zonă rezidențială cu restricții, dar cu toate acestea visezi la seri magice, petrecute alături de familie în atmosfera redată de un șemineu de calitate premium, atunci, soluțiile pe gaz reprezintă alternativă perfectă! Magazinul on-line al profesioniștilor sibieni propune o gamă variată de șeminee din stoc proproiu, atât pe gaz, cât și pe lemne sau decorative, alături de servicii impecabile de montaj, garanția calității și livrare gratuită la domiciliu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult