Toate electrocasnicele Samsung vor fi „smart” înainte de sfârșitul anului 2023

03.09.2022
Toate electrocasnicele Samsung vor fi „smart” înainte de sfârșitul anului 2023

Samsung a anunțat la IFA că planul său pentru viitorul apropiat în domeniul dispozitivelor electrocasnice este să livreze exclusiv produse „conectate”. Acest plan are termen până la finalul anului 2023, când compania speră să ofere spre vânzare exclusiv electrocasnice „smart”, cu conexiune la Wi-Fi și integrate în sistemul smart home proprietar SmartThings. Probabil că modele non-smart vor rămâne în ofertă, din generații mai vechi și vor fi în continuare produse, însă cele cu cele mai noi capabilități și componente de generație nouă vor veni exclusiv sub formă de electrocasnice smart.

Samsung se dedică electrocasnicelor smart, renunțând la cele „neconectate”

Compania sud coreeană spune că anul viitor spre final, toate noile sale frigidere, mașini de spălat, uscătoare, cuptoare, cuptoare cu microunde, aparate de aer condiționat, purificatoarele de aer și restul de electrocasnice pe care le produce sub brandul propriu, vor fi dispozitive smart. Acestea vor putea astfel fi controlate folosind smartphone-uri, asistenți virtuali sau telecomenzile fiecăruia. Avantajul este că vei putea monitoriza permanent starea dispozitivelor, dacă acestea sunt sau nu în operare, poți verifica ce fac permanent și le poți controla de la distanță, chiar și când nu ești acasă.

Ideea din spatele conectării cât mai multor dispozitive vine în cazul Samsung din direcția sustenabilității, putând realiza astfel dispozitive care se pot opri singure atunci când nu este necesară operarea lor, sau care pot fi oprite sau pornite de la distanță, pentru a nu funcționa pe perioade mai lungi. Desigur, acestea vor avea și un mod de funcționare AI Energy Mode, care pot selecta automat cele mai eficiente configurări. Cu o casă plină de dispozitive smart de acest gen, integrate în SmartThings, Samsung spune că ar putea fi economisită cu 30% mai multă energie electrică.

Tot în zona de sustenabilitate vine și anunțul Samsung că din 2023, toate telecomenzile livrate cu televizoarele sale vor integra încărcare solară. Acest lucru era deja disponibil pe modelele mai scumpe încă de anul trecut, însă acum chiar și cele mai ieftine vor beneficia de aceste capabilități. Ba anul acesta, cea mai recentă generație de telecomandă Samsung, poate fi încărcată și de la undele radio emise de router-ul Wi-Fi.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult