Allview lansează Allwatch, primul său smartwatch

18.11.2016
Allview lansează Allwatch, primul său smartwatch

Allview a anunţat lansarea primului ceas inteligent din portofoliul său. Acesta se numeşte Allwatch şi vine echipat cu majoritatea funcţiilor pe care le-am aştepta de la un smartwatch modern, cu menţiunea că beneficiază de un display cu un consum redus de energie, care asigură o autonomie de şapte zile în regim de utilizare normală. În ciuda preţului scăzut, Allwatch este realizat din materiale de calitate şi beneficiază de senzori pentru monitorizarea activităţilor sportive.

Allwatch este construit în jurul unui display Memory LCD cu diagonală de 1,28” protejat de un panou de sticlă 2.5D. Acesta dispune de o carcasă metalică şi de etanşare completă, fiind certificat cu standardul IP67 pentru rezistenţă la particule de praf şi apă. Ceasul poate fi folosit chiar şi la scufundări de 30 de minute la adâncime de un metru şi poate monitoriza 24 de activităţi sportive diferite, calculând efortul depus pentru fiecare în parte.

Compania românească susţine că display-ul poate oferi un consum redus de până la 970 de ori faţă de un LCD standard, oferind o săptămână întreagă de utilizare sau zece zile în stand-by. Încărcarea se face prin intermediul unui cablu USB cu conector magnetic. Allwatch se conectează la orice dispozitiv cu Android şi poate monitoriza chiar şi somnul în cazul în care utilizatorul îl poartă în timp ce doarme. Odată sincronizat cu telefonul, acesta va oferi alerte pentru apeluri, mesaje şi notificări din aplicaţii, însă nu este clar cât de mult poţi interacţiona cu acestea.

Vom afla însă foarte curând cât de capabil este Allwatch, întrucât Allview a pornit deja pre-comenzile la preţul de 349 lei. Produsul urmează să ajungă în mâinile clienţilor din data de 7 decembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult