Apple ar putea anunța „Apple Watch” și „Apple Watch Pro” la evenimentul Time Flies

12.09.2020
Apple ar putea anunța „Apple Watch” și „Apple Watch Pro” la evenimentul Time Flies

Evenimentul Time Flies care va avea loc marți seară pare să fie concentrat pe ceasurile companiei Apple, iar Jon Prosser de la Front Page Tech are noi detalii „pe surse” despre acestea. Se pare că vor fi anunțate, așa cum ne așteptam, două modele diferite de smartwatch-uri din gama Apple Watch: un model de buget, numit intern simplu „Apple Watch” și un model superior, mai scump, numit Apple Watch Pro. Aceste nume nu vor fi însă obligatoriu cele finale.

Apple Watch: un nou model de buget

Modelul standard Apple Watch va fi cel care va înlocui în ofertă modelul Apple Watch Series 3, care este în prezent cel mai ieftin model. Acesta va împrumuta design-ul Apple Watch Series 4 și 5, însă va fi livrat la un preț mai mic și fără anumite funcții. De exemplu, Prosser spune că acest model nu va integra un senzor ECG pentru detectarea fibrilației arteriale, care a debutat pe Series 4 și nici ecranul mai modern de pe Series 5 care permite funcția Always On Display.

Acest model ar putea fi de asemenea echipat cu un nou chipset Apple pentru smartwatch-uri, numit M9. Nu este clar ce capabilități noi ar putea avea acesta, însă ne așteptăm la miniaturizarea procesului de fabricație, care va duce la autonomie extinsă. Apple Watch-ul de buget (numit anterior și SE) urmează să fie livrat în variante de 40 și 44 mm, cu și fără conexiune 4G.

Apple Watch Pro: urmașul variantei Series 5

Pe de altă parte, modelul Apple Watch Pro este cel care continuă seria principală de ceasuri. Acesta ar putea fi lansat sub numele Apple Watch Series 6, însă am văzut în ultima vreme că Apple delimitează modelele mainstream de cele premium prin adăugarea sufixului „Pro”, așa că nu este ieșit din discuție acest nume.

Acesta nu numai că va beneficia de toate avantajele modelelor precedente precum ECG și ecran care rămâne aprins tot timpul, dar va integra și un nou senzor care poate calcula nivelul de oxigen din sânge. Nu este clar și ce alte avantaje ar putea oferi acest model în afară de disponibilitatea în variante realizate din alte materiale premium față de aluminiul standard.

Când se lansează Apple Watch și Apple Watch Pro

Prețul Apple Watch Series 3 pornește în prezent de la 199 dolari în SUA, ceea ce ar putea sugera că și noul Apple Watch de bază ar putea veni la un preț similar. Varianta Series 5 din prezent costă 399 dolari în versiunea de bază, deci un model Series 6 la același preț ar putea fi în plan. Desigur, aceste prețuri ar putea să crească odată cu noile upgrade-uri.

Apple va anunța aceste ceasuri marți, 15 septembrie, iar acestea ar putea fi disponibile în magazinele de specialitate o săptămână mai târziu, pe data de 25.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult