Apple va repara gratuit ecranele unor modele de Apple Watch

27.04.2022
Apple va repara gratuit ecranele unor modele de Apple Watch

Apple a pornit un nou program de reparații gratuite pentru Apple Watch, indiferent dacă ceasurile se află încă în garanție sau nu. Se pare că o problemă de fabricație afectează modelele Apple Watch Series 6 în varianta de 40mm fabricate între lunile aprilie și septembrie 2021. Aceasta se manifestă prin întreruperea permanentă a ecranului, chiar dacă ceasul este pornit. Singura rezolvare este trimiterea ceasului în service pentru înlocuirea piesei cu probleme.

Apple Watch Series 6, livrat cu probleme la nivelul display-ului

La fel ca în cazul altor programe de reparații de acest gen, Apple a lansat o pagină pe site-ul său oficial, unde poți verifica dacă ceasul tău este sau nu unul dintre cele afectate. Dacă ai întâmpinat astfel de probleme și numărul serial al acestuia este valid, poți merge la un service Apple oficial (în țările în care există) sau un service autorizat Apple, pentru o reparație gratuită.

În România, service-urile autorizate Apple sunt cele de la iStyle, Depanero și Cordon Electronics, care acoperă astfel de programe de reparații. Apple menționează însă că dacă ceasul are și alte probleme, care ar putea afecta reparația ecranului, acele reparații trebuie realizate mai întâi, lucru care atrage de la sine și un cost. Dacă ceasul se află însă în stare bună, iar doar display-ul (în acest caz) este problema, reparația este gratuită. Desigur, un display spart nu va fi acoperit de acest program.

Conform site-ului Apple, reparațiile gratuite sunt disponibile pentru utilizatorii de Apple Watch pentru doi ani din momentul cumpărării dispozitivului. În Europa, dispozitivele electronice de acest gen sunt oricum acoperite de o garanție de conformitate de 2 ani, însă utilizatorii din alte regiuni, care primesc doar un an garanție vor putea beneficia de acest program chiar și în afara acesteia.

sursa: Apple Service Program

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult