Apple Watch ar putea primi conectivitate prin satelit în viitor, generația 8 ar putea include senzor de temperatură

13.04.2022
Apple Watch ar putea primi conectivitate prin satelit în viitor, generația 8 ar putea include senzor de temperatură

Zvonurile de anul trecut despre generația iPhone 13 sugerau că Apple va integra un modul de comunicare prin satelit, care va permite apeluri sau mesaje chiar și în zone unde nu există acoperire din partea unui operator telecom. Se pare însă că această capabilitate a fost amânată pentru generații viitoare, dar acum apar zvonuri despre Apple Watch, care ar putea primi de asemenea acces la astfel de capabilități de comunicare.

Apple Watch și iPhone ar putea să se conecteze direct la sateliți de internet

Conform Bloomberg, Apple ia în considerare integrarea tehnologiei de conectivitate la sateliți LEO (Low Earth Orbit) în ceasurile sale. Aceasta este deja folosită de către antenele Starlink, serviciul de internet prin satelit dezvoltat de SpaceX-ul lui Elon Musk, însă nu a fost încă miniaturizată destul pentru a fi integrată direct în dispozitive mobile. Momentan, există doar câteva modele de Apple Watch cu conectivitate 4G, care pot prelua apeluri și pot să rămână conectate la internet și fără conectarea la un iPhone. Totuși, acele modele consumă foarte multă baterie atunci când sunt folosite în acest mod.

Integrarea unui modul de conectivitate prin satelit ar putea consuma prea multă energie pentru un astfel de dispozitiv în acest moment. Totuși, miniaturizarea tehnologiei ar putea veni cu îmbunătățiri în special la capitolul eficiență. iPhone 14 ar fi acum presupusul prim dispozitiv Apple conectat la sateliți LEO, urmând probabil ca Apple Watch să primească tehnologia în viitor.

Series 8 nu va fi un upgrade major

Tot în viitor va primi Apple Watch și alte tehnologii de monitorizare. De exemplu, un senzor de tensiune arterială nu va fi integrat în Series 8, care este așteptat anul acesta. Apple va aștepta abia până în 2024 sau chiar 2025 pentru a folosi această tehnologie pe ceasurile sale. Momentan există un singur ceas inteligent care include un astfel de senzor: Huawei Watch D, care a fost lansat doar în China.

Apple Watch Series 8 este programat însă să primească un senzor de temperatură la nivelul pielii. Am văzut anterior astfel de funcții pe modelele Huawei Watch 3 Pro și Watch GT 3. De asemenea, seria 8 va primi și un model „rugged”, pentru activități sportive extreme, conform leak-urilor din ultimele luni. Noile modele Apple Watch sunt așteptate în toamna acestui an, probabil anunțul urmând a fi făcut simultan cu cel al noilor modele iPhone 14.

sursa: Bloomberg, Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult