Apple Watch Ultra 2 ar putea fi lansat anul acesta cu ecran microLED. iPad Pro va trece la OLED

26.06.2023
Apple Watch Ultra 2 ar putea fi lansat anul acesta cu ecran microLED. iPad Pro va trece la OLED

În fiecare săptămână, Mark Gurman de la Bloomberg face noi dezvăluiri despre informații neoficiale din „ograda” Apple în cadrul newsletter-ului PowerOn. Săptămâna aceasta aflăm despre planurile Apple pentru seria de dispozitive Apple Watch, dar și despre noi modele de tablete iPad, care vor fi lansate în următoarele câteva luni. Chiar dacă Apple Watch Ultra a fost lansat de mai puțin de jumătate de an și pare a fi un ceas foarte performant în continuare, compania pare că se pregătește deja să îl înlocuiască în ofertă cu o nouă generație.

La doar un an de la lansarea Watch Ultra, Apple pregătește un upgrade major

Apple Watch Ultra 2 pare că va urma cadența de lansări ale modelelor Apple Watch „standard”. Mark Gurman spune că alături de cele două modele de Apple Watch Series 9 care vor fi lansate în această toamnă, cu număr de model N207 și N208, Apple va lansa și un nou Ultra cu numărul N210. Deși nu oferă informații despre ceas, zvonuri mai vechi sugerează că nu va fi un simplu upgrade incremental.

Primul Ultra a fost livrat cu un panel OLED cu luminozitate de 2.000 nits, iar cel de-al doilea Apple Watch din gama „super premium” va primi primul ecran microLED de pe un dispozitiv Apple. Acesta ar avea chiar și o diagonală puțin mai mare, de 2,1”. Anterior, prima generație Apple Watch a fost cea care a adus ecranele OLED pe dispozitivele Apple.

Și că tot a venit vorba despre OLED, Gurman spune că urmează să vedem primele tablete iPad cu ecrane de acest fel de la Samsung. Acestea ar putea debuta în gama iPad Pro și vor ajunge pe piață abia la începutul anului 2024. Acestea au numărul de model J717 și J720, pentru iPad Pro de 11” și de 12,9”. Alte zvonuri din trecut sugerau că prețurile pentru iPad Pro cu ecrane OLED ar putea fi duble.

În cele din urmă, Apple ar putea lansa și un nou model iPad Air, cu număr de model J507, care va înlocui varianta cu procesor M1 din prezent. Acesta ar putea trece la procesor M2, dar fără alte upgrade-uri majore.

Gruman menționează și o nouă generație de căști AirPods, însă acestea vor întârzia foarte mult. Fiind în primele stadii de dezvoltare, cel mai devreme ne putem aștepta să vedem o nouă generație abia în 2025.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult