Apple Watch va primi funcții pentru sănătatea mentală

11.05.2020
Apple Watch va primi funcții pentru sănătatea mentală

Apple Watch va primi, la actualizarea watchOS 7, o funcție prin care va alerta utilizatorii că urmează să sufere un atac de panică.

Informația a fost dezvăluită de analistul Jon Prosser, în podcastul Geared Up. Ceasul va măsura saturația oxigenului în sânge și bătăile inimii pentru a determina apariția hiperventilației. Aceasta este cauzată de foarte multe ori de atacurile de panică și stres.

Ceasul le-ar putea oferi utilizatorilor și exerciții de respirație pentru a trece peste momentul dificil.

Ce modele ar putea primi noua funcție

Nu se știe deocamdată dacă funcția va fi exclusivă pentru viitorul Apple Watch Series 6 sau va fi prezentă și pe modelele mai vechi. Potrivit canalului EverythingApplePro de pe YopuTube, funcția va funcționa pe smartwatch-urile Series 4 și mai noi.

Toate ceasurile Apple sunt capabile, cel puțin pe hârtie, să măsoare nivelul de oxigen din sânge.

Noua funcție ar putea fi prezentată la WWDC 2020, eveniment care va fi organizat online din cauza pandemiei COVID-19, sau în toamnă, împreună cu Apple Watch Series 6.

Ceasul inteligent de la Apple a fost de departe cel mai popular model din lume în primul trimestru al acestui an. Compania americană a vândut 7,6 milioane de unități (în creștere cu 23% comparativ cu ianuarie – martie 2019) și a avut o cotă de piață globală de 55%, potrivit firmei de cercetare Strategy Analytics.

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult