ASUS ar putea renunţa la linia de dispozitive ZenWatch

16.05.2017
ASUS ar putea renunţa la linia de dispozitive ZenWatch

În ciuda vânzărilor slabe din ultimii câţiva ani, multe companii încearcă în continuare să convingă publicul că ceasurile inteligente merită atenţie. Anul acesta au fost anunţate probabil cele mai multe modele de astfel de dispositive, mulţi producători cu renume investind masiv în special în platforma Android Wear. ASUS pare însă să se retragă de pe această piaţă, în ciuda faptului că a debutat seria de ceasuri ZenWatch în urmă cu aproape trei ani.

Conform Digitimes, ASUS va opri producţia de noi dispozitive ZenWatch bazate pe Android Wear. Sursele publicaţiei spun că producătorul taiwanez vindea doar câteva mii de dispozitive din această gamă de produse la nivel global în fiecare lună (între 5.000 şi 6.000), investiţia financiară în dezvoltarea, producţia şi livrarea lor fiind nejustificată în această situaţie.

De curând, Samsung a reuşit cu doar câteva dispozitive din categoria smartwatch să depăşească cota de piaţă Android Wear, care este adoptată de foarte mulţi producători la nivel global. Apple deţine în continuare majoritatea pe această piaţă, modelele Apple Watch fiind în continuare cele mai vândute dispozitive de acest gen din lume.

ASUS nu este însă singura companie care ar putea renunţa la Android Wear. De curând, Lenovo a confirmat faptul că seria de smartwatch-uri Moto 360 nu va mai primi noi modele, în timp ce suportul pentru cele deja lansate este aproape de final.

Având în vedere că Google abia a lansat Android Wear 2.0, iar majoritatea producătorilor noi de dispozitive bazate pe acest sistem de operare sunt mai degrabă din categoria „de lux”, cu preţuri de peste 500 de euro, viitorul nu pare să fie foarte luminos pentru această platformă. Desigur, ASUS nu este un producător de ceasuri cu tradiţie, iar retragerea companiei de pe această piaţă probabil că nu va afecta în mod direct platforma Android Wear.

Vom afla cu siguranţă mai multe despre viitorul ceasurilor ZenWatch la Computex, unde ASUS a anunţat în trecut noi modele. În cazul în care nu vom vedea un nou astfel de dispozitiv luna viitoare la convenţia din Taiwan, informaţiile publicate Digitimes ar putea fi confirmate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult