Ceasul Facebook/Meta va introduce notch-ul și pe wearables

31.10.2021
Ceasul Facebook/Meta va introduce notch-ul și pe wearables

Știam de ceva vreme că Facebook lucrează la un ceas inteligent, însă până acum era greu să îl poziționăm în gama de dispozitive a companiei. O primă imagine ne oferă însă o idee mai bună despre ambițiile companiei în această direcție, însă. Se pare că ceasul „Meta” va fi un dispozitiv de comunicare mai întâi și un dispozitiv de fitness pe plan secundar.

Ceasul Meta ar putea fi integrat cu mai multe dispozitive și servicii ale companiei

Ceasul din imagine, care este dezvoltat în cadrul laboratoarelor Meta sub numele de cod „Milan”, este încă un pas pe care compania îl face în încercarea de a ține toată lumea conectată. Este posibil ca acest dispozitiv să fie integrat în gama dispozitive Portal, care sunt realizate special pentru a servi drept ecrane de comunicare. Acesta ar fi un astfel de dispozitiv pentru apeluri video, dar portabil.

Pentru a asigura comunicarea, acesta va fi echipat cu o cameră video, care pare să fie amplasată în partea de jos a ceasului, într-un decupaj în display. Desigur, există posibilitatea ca ceasul să poată fi purtat cu camera orientată în oricare direcție.

Având în vedere că prezentarea Facebook Connect a abordat inclusiv domeniul de fitness, posibil prin intermediul dispozitivelor de VR Meta Quest, ceasul ar putea fi accesoriul care să înregistreze datele din activitățile sportive ale utilizatorilor.

Conform informațiilor neoficiale disponibile în prezent, camera de pe ceasul Meta va beneficia de rezoluție Full HD și va fi echipat cu conectivitate LTE, putând fi folosit independent de un smartphone. Nu este clar când va fi lansat acest dispozitiv, însă pare să fie într-un stadiu destul de avansat de dezvoltare, ceea ce ar sugera că nu este prea departe.

Acesta ar fi cel de-al doilea dispozitiv din gama „wearables” de la Meta/Facebook, după lansarea de luna trecută a ochelarilor Ray-Ban Stories, echipați cu camere foto difuzoare și microfoane, pentru a putea fotografia, înregistra clipuri video, reda muzică și prelua apeluri direct pe o pereche de ochelari cu design clasic Ray-Ban.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult