Ceasul inteligent ASUS VivoWatch SP a fost lansat în România

13.08.2020
Ceasul inteligent ASUS VivoWatch SP a fost lansat în România

ASUS a anunțat lansarea pe piața locală a ceasului inteligent VivoWatch SP, care țintește utilizatorii preocupați de fitness și de un stil de viață sănătos.

Pe scurt, VivoWatch SP are ecran de 1,34” (rezoluție 320 x 300 pixeli), 1 GB memorie RAM, baterie de 200 mAh și Bluetooth 4.2. Sistemul de operare este unul proprietar și se numește ASUS Health. De aceea, oferta de aplicații disponibile pentru ceas este redusă, cel mai probabil.

Smartwatch-ul include senzori EKG (Electrocardiogramă) și FPG (Fotopletismogramă) pentru calcularea timpului de tranzit al pulsului.

Citește și: ROG Phone 3: ASUS Republic of Gamers a prezentat două noi smartphone-uri de gaming

Ceasul se conectează la smartphone prin intermediul ASUS HealthConnect. Aplicația înregistrează ritmul cardiac, exercițiile fizice (inclusiv pașii), somnul sau tensiunea arterială. HealthConnect include tehnologia HealthAI, care ajută utilizatorii să își gestioneze datele și oferă sfaturi personalizate pentru fiecare în parte.

Vine cu senzor GPS și altimetru

VivoWatch SP include senzor GPS, care va fi apreciat de către cei care doresc să alerge fără a lua cu ei telefonul. Mai mult, un altimetru le permite utilizatorilor să vadă altitudinea la care se află și un grafic al altitudinii atunci când fac drumeții sau cățărări.

Citește și: Noile laptopuri din seriile ASUS ZenBook 13 și ZenBook 14 sunt disponibile în România

Ceasul este rezistent la apă, până la adâncimi de 50 de metri. Producătorul promite o autonomie de până la 10 zile.

ASUS oferă o serie de fețe de ceas pentru VivoWatch SP. Dispozitivul are în România un preț recomandat de 1.600 de lei.

Compania a anunțat și disponibilitatea pe piața locală a modelului VivoWatch BP, la prețul de 900 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult