ROG Phone 3: ASUS Republic of Gamers a prezentat două noi smartphone-uri de gaming

22.07.2020
ROG Phone 3: ASUS Republic of Gamers a prezentat două noi smartphone-uri de gaming

ASUS Republic of Gamers a prezentat oficial două noi smartphone-uri din seria de gaming ROG Phone 3, care vin cu chipset-uri foarte puternice, ecrane de 144 Hz și baterii de 6.000 mAh.

Din serie fac parte modelele ROG Phone 3 și ROG Phone 3 Strix Edition.

Primul este vârful de gamă și va fi livrat cu chipset Snapdragon 865 Plus, însoțit de până la 16 GB memorie RAM. Cel de-al doilea model, mai ieftin, include chipset Snapdragon 865 și 8 GB memorie RAM.

ROG Phone 3 va putea fi comandat cu capacitate de stocare internă de până la 512 GB (UFS 3.1). Strix Edition va fi disponibil doar în variantă de 256 GB (tot UFS 3.1). În rest, cele două smartphone-uri au caracteristici tehnice identice.

Terminalele dispun de ecran AMOLED cu diagonală de 6.59” (rezoluție de 2.340 x 1.080 pixeli), rată de refresh de 144 Hz și timp de răspuns de 1 ms. Senzorul de amprentă este încorporat în display.

Pe spate, smartphone-urile au sistem triple-camera, compus din: cameră principală de 64 MP, ultrawide (125°) de 13 MP și macro de 5 MP. Camera frontală, pentru selfie-uri, are senzor de 24 MP.

Smartphone-urile includ sistemul AirTrigger 3, care permite controlul în jocuri prin atingerea senzorilor haptici de pe marginile telefonului. Acesta include acum și un senzor de mișcare, care le oferă gamerilor mai multe modalități de a controla acțiunea.

ROG Phone 3: Sunt disponibile multe accesorii

ASUS ROG susține că a îmbunătățit sistemul de răcire, numit acum GameCool 3. Acesta are o cameră de vaporizare 3D reproiectată și o peliculă de grafit mare în spatele ecranului, pentru a maximiza transferul de căldură.

Pentru răcire suplimentară în timpul sesiunilor lungi de gaming este disponibil noul ventilator extern atașabil AeroActive Cooler 3, reproiectat și el.

Un port de încărcare USB-C este poziționat în lateral, pentru ca bateria să poată fi încărcată în timpul jocului. Portul poate fi folosit, de asemenea, pentru conectarea accesoriilor precum AeroActive Cooler 3, care are un conector USB-C pass-through, un jack audio de 3,5 mm și un nou suport care permite amplasarea telefoanelor pe un birou sau pe o masă.

ASUS ROG oferă și noul gamepad modular ROG Kunai 3, care adaugă controale fizice asemănătoare celor de pe console.

Telefonul poate suporta jocuri pe ecrane duale la 144 Hz cu noul TwinView Dock 3, iar Mobile Desktop Dock le permite utilizatorilor să conecteze o tastatură și un mouse la smartphone.

Există și o carcasă Lighting Armor Case care va fi apreciată de gameri.

ROG Phone 3: Preț și disponibilitate

Seria ROG Phone 3 va fi disponibilă în România începând cu luna august 2020, iar prețurile vor porni de la 3.999 de lei, cu taxele incluse.

Lansarea a avut loc la puțin timp după ce Lenovo a prezentat smartphone-ul său de gaming Legion Duel.

Foto: ASUS ROG

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult