Ceasurile Samsung Gear S2 şi S3 pot fi acum conectate la dispozitivele iOS

09.01.2017
Ceasurile Samsung Gear S2 şi S3 pot fi acum conectate la dispozitivele iOS

Samsung a sugerat că ceasurile inteligente din gama Gear ar putea primi compatibilitate cu iOS încă de la lansarea lui Gear S2 din 2015, însă abia acum aplicaţia care face posibilă comunicarea între dispozitivele Apple şi aceste accesorii a fost lansată în mod oficial. Aceasta a fost disponibilă în beta încă de la sfârşitul verii, iar acum poate fi utilizată de către toţi utilizatorii de iPhone şi iPad.

Aplicaţia se numeşte Gear S şi poate fi descărcată gratuit din AppStore şi asigură conectarea oricărui smartwatch Gear S2 sau Gear S3 cu orice iPhone, iPad sau iPod Touch care rulează versiunea 9.0 sau mai nouă a sistemului de operare iOS. Funcţionalitatea inclusă în aplicaţie include posibilitatea de a conecta sau deconecta ceasul, de a descărca şi modifica setările aplicaţiilor şi capabilitatea „find my gear”.

Se pare că GPS-ul integrat în modelul mai nou de smartwatch Samsung funcţionează şi cu aplicaţia de iOS, însă Samsung avertizează utilizatorii că această funcţionalitate va scădea drastic autonomia dispozitivelor. Desigur, informaţiile înregistrate de aplicaţiile de monitorizare a sănătăţii utilizatorului precum efortul depus, caloriile consumate şi bătăile inimii sunt sincronizate prin intermediul aplicaţiei Gear S cu Apple Health.

Cum era de aşteptat, Samsung Pay, una dintre cele mai lăudate funcţii ale lui Gear S3 nu este compatibil cu sistemul de operare iOS, iar Apple Pay funcţionează doar pe dispozitivele Apple Watch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult