După Xiaomi, şi Oppo pregăteşte lansarea unei clone de Apple Watch

04.03.2020
După Xiaomi, şi Oppo pregăteşte lansarea unei clone de Apple Watch

Apple Watch conduce detaşat piaţa de smartwatch-uri şi reuşeşte să vândă anual mai mult decât întreaga industrie de ceasuri elveţiene. Acest lucru îl face ţinta unor „clone”, multe ceasuri „inteligente” chinezeşti din gama ieftină adoptând design-ul Apple Watch în încercarea de a atrage clienţi care nu ar da între peste 300 de euro pe un Apple Watch. Astfel, este greu de înţeles de ce companii cu renume în piaţa de smartphone-uri precum Xiaomi aleg să copieze design-ul Apple pentru ceasurile lor de top. Oppo este cel mai recent exemplu, dezvăluind design-ul Oppo Watch, care arată aproape identic cu cel popularizat de Apple Watch.

Oppo a publicat pe contul său de Twitter cu mult entuziasm primele imagini cu „seria” Oppo Watch, promiţând mai multe detalii pe 6 martie, când va avea loc o lansare oficială care va fi transmisă online, unde vor fi arătate atât noile ceasuri, cât şi noul OPPO Find X2, noul smartphone flagship al companiei. 

 

 

Încă nu avem prea multe detalii despre Oppo Watch, însă ştim câteva lucruri despre display-ul său. Aparent, Oppo foloseşte panouri OLED compatibile cu standardul de culoare DCI-P3, ceva ce alte smartwatch-uri nu oferă în prezent. De altfel, probabil că această tehnologie nu este necesară pe un ceas care afişează în cea mai mare parte a timpului notificări, cifre şi butoane, acurateţea culorilor fiind mai puţin importantă având în vedere că nu este un dispozitiv care să încurajeze consumul de conţinut.

Dacă stai să analizezi mai atent imaginea, pot apărea câteva diferenţe faţă de Apple Watch. De exemplu, la margini, ecranul pare să fie puţin curbat, iar pe laterală există doar două butoane fizice, fără o coroană digitală. Interfaţa ceasului este însă aproape identică cu cea de la Apple de pe watchOS. Având în vedere faptul că cele două ceasuri din imagine au apeluri de voce în desfăşurare, probabil că Oppo Watch va integra funcţionalitate LTE cu posibilitatea de a funcţiona independent de un smartphone.

Nu avem detalii nici despre software-ul Oppo Watch. Acesta ar trebui să ruleze „Android”, însă nu este clar dacă este vorba despre Wear OS de la Google sau o versiune de Wear OS personalizată, fără acces la funcţiile standard. Xiaomi, de exemplu, a ales să meargă cu o versiune personalizată de Wear OS, cu un magazin proprietar de aplicaţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult