Fitbit anunţă update-ul 4.1 pentru Versa, Versa 2 şi Ionic. Oferă o funcţie mult aşteptată

14.11.2019
Fitbit anunţă update-ul 4.1 pentru Versa, Versa 2 şi Ionic. Oferă o funcţie mult aşteptată

În ciuda faptului că Fitbit a fost cumpărat de Google şi că cel mai probabil produsele sale vor face tranziţia la Wear OS, se pare că va continua să ofere suport software pentru clienţii care au deja produse din gama Versa şi Ionic. Tocmai a fost anunţat un update de software numit Fitbit OS 4.1, care va corecta o parte dintre problemele pe care platforma pentru ceasuri o avea, dintre care unele pe care le-am semnalat şi noi în review-ul Versa 2.

Având în vedere cât de repede faţă de momentul lansării vine Fitbit OS 4.1, este curios motivul pentru care nu a fost grăbită dezvoltarea acestei versiuni pentru a fi disponibilă la lansare. Update-ul va fi livrat pe 3 decembrie şi va fi disponibil atât pentru modelul cel mai nou, Fitbit Versa 2, cât şi pentru modelele Versa 1 şi Versa Light, dar chiar şi pentru Ionic, primul smartwatch pe acest format al companiei.

Probabil cea mai importantă adiţie este posibilitatea de a stoca cadrane virtuale direct pe ceas. Astfel, vei putea schimba design-ul intefeţei principale fără să mai foloseşti aplicaţia de pe smartphone de fiecare dată. Din păcate, această funcţie tot vine cu o mică limitare. Vei putea stoca doar cinci cadrane şi necesită descărcare de pe smartphone la prima utilizare.

O nouă funcţie este „smart wake”, care va folosi sistemul de vibraţii pentru a trezi utilizatorii în apropierea orei pe care o stabilesc în mod normal, pentru a evita trezirea bruscă cu ajutorul unei alarme sonore. În teorie, utilizatorii ar trebui să se trezească mai odihniţi folosind această funcţie. Smart Wake va fi integrată în aplicaţia pentru alarme şi va trebui activată manual.

Aplicaţia Sleep va primi acces la „sleep score” direct pe ceas, fiind încă un punct în care nu mai ai nevoie să consulţi aplicaţia de telefon, în timp ce aplicaţia de activitate sportivă „Excercise” va avea în ecranul principal toate cele 20 de rutine pe care ceasul le poate monitoriza, nu doar câteva, precum în trecut.

Toate aceste adiţii vor face experienţa de utilizare a dispozitivelor Fitbit mult mai plăcută, însă ar putea fi totodată unul dintre ultimele update-uri importante ale platformei de wearables Fitbit OS. Google a menţionat clar că doreşte să construiască o gamă de produse pentru monitorizarea activităţii bazate pe Wear OS atunci când a cumpărat Fitbit, deci am putea avea parte de primele dispozitive de purtat din gama Pixel începând de anul viitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult