Fitbit Versa 2 este disponibil acum în România. Vine cu ecran OLED, Fitbit Pay şi monitorizare avansată a somnului

30.09.2019
Fitbit Versa 2 este disponibil acum în România. Vine cu ecran OLED, Fitbit Pay şi monitorizare avansată a somnului

Fitbit a lansat astăzi în mod oficial noul smartwatch Versa 2 în România. Acesta a fost anunţat la începutul lunii septembrie şi poate fi acum comandat din magazinele autohtone de specialitate în două variante: Firbit Versa 2 şi modelul Fibiut Versa 2 Special Edition, care vine cu o curea textilă premium, pe lângă cea standard de silicon.

Noul Versa 2 păstrează liniile generale de design ale modelului original, lansat în 2018, însă vine acum cu un aspect mai finisat, cu sticlă Gorilla de la Corning curbată deasupra noului display OLED, cu un profil puţin mai gros, care permite integrarea mai multor senzori şi curele din silicon în diverse culori. Ceasul la rândul său vine în variantele de culoare Black/Carbon, Petal/Copper şi Stone/Mist.

Liniile de produse Versa sunt realizate şi în România, o mare parte din echipa care a dezvoltat tehnologia care stă la baza modelelor precedente, dar şi modelului nou fiind direct implicată în dezvoltarea hardware şi software din cadrul Fitbit, în cadrul birourilor din România (Andrei Pitiş, şeful echipelor de dezvoltare din Europa, spune că sunt acum peste 200 de angajaţi Fitbit în Bucureşti). Noul Versa 2 oferă acces utilizatorilor la peste 3.000 de aplicaţii şi design-uri pentru ceas, are integrare cu Spotify şi Deezer, este compatibil cu Fitbit Pay şi poate stoca până la şase carduri de credit sau debit şi oferă acces la funcţii precum preluarea de apeluri, citirea şi dictarea mesajelor text (doar pe Android), cât şi acces la notificări.

Pe partea de fitness, practic funcţia principală a ceasului, Versa 2 poate detecta automat 15 tipuri de antrenamnent, este rezistent la apă până la o adâncime de 50m (5 ATM), dar oferă şi funcţii noi precum monitorizarea amănunţită a somnului, care înregistrează informaţii despre calitatea somnului, despre tipurile diferite de somn şi include chiar şi o alarmă inteligentă pe bază de vibraţii pentru a trezi utilizatorul în cel mai bun moment, care să nu deranjeze procesul de odihnire.

O altă noutate pe Versa 2 faţă de modelul iniţial este Always-On Display, care ţine ceasul şi anumite informaţii afişate tot timpul, funcţie asigurată de ecranul OLED. Această funcţie, alături de „raise to wake” pot fi oprite în timpul somnului, atunci când pui ceasul în modul de dormit. De asemenea, prezenţa unui microfon nu permite doar dictarea de mesaje, ci şi integrarea cu sisteme smart home precum aplicaţia Home Connect, care permite controlarea prin mesaje vocale a dispozitivelor Bosch şi Siemens.

În varianta internaţională, ceasul Versa 2 are şi integrare cu asistentul virtual Amazon Alexa, însă la noi în ţară nu avem suport oficial pentru acesta. Asistentul poate fi pornit prin folosirea unei adrese din altă ţară care are suport la înregistrarea contului, însă va funcţiona doar în limbile respective, nu şi în limba română.

O altă funcţie Fitbit care este dezvoltată şi în România, dar care nu este disponibilă aici este Fitbit Premium. Acesta este un abonament disponibil în cadrul aplicaţiei de mobil a companiei, care poate oferi sugestii şi indicaţii pe baza datelor colectate de ceas. Există sfaturi pentru un somn mai calitativ, programe de antrenament, provocări de tip gamification şi multe altele. Abonamentul Premium este disponibil momentan doar în 17 ţări vorbitoare de limba engleză şi costă în jur de 9,99 dolari. Va veni însă şi la noi în viitor.

Noul Fitbit Versa 2 poate fi comandat chiar acum din magazinele din România. Preţul este de 999 lei pentru varianta standard şi 1.150 pentru ediţia specială.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult