Fitbit anunță Versa 4 și Sense 2, ceasurile sale inteligente pentru anul 2022

26.08.2022
Fitbit anunță Versa 4 și Sense 2, ceasurile sale inteligente pentru anul 2022

Fitbit, divizia de wearables inteligente de la Google, a anunțat două noi modele de ceasuri inteligente din seriile Versa și Sense. Acestea sunt echipate cu sistemul de operare FitbitOS și îmbunătățesc pe baza design-ului generațiilor anterioare, cu forme mai rotunjite și butoane fizice pentru control mai confortabil al funcțiilor de monitorizare. Desigur, cele două ceasuri beneficiază de senzori avansați și software performant care să interpreteze informațiile acestora.

Cele două ceasuri Fitbit Versa 4 și Sense 2 primesc înapoi butonul fizic, absent de pe generația anterioară

Versa 4 este modelul de bază în zona de smartwatch de la Fitbit, oferind o construcție solidă și funcții avansate de monitorizare a sporturilor. Ceasul include 40 de exerciții sportive, opțiuni avansate pentru a măsura intensitatea antrenamentelor pe diferite intervale, cât și posibilitatea de a monitoriza 1.000 de tipuri de antrenamente diferite în cadrul acestora.

Acest model promite până la șase zile de autonomie, cât și posibilitatea de încărcare rapidă, cu posibilitatea de a adăuga o zi de funcționare cu doar 12 minute de încărcare. De fapt, aceste capabilități sunt disponibile și pe modelul Sense 2, care beneficiază de un design asemănător și funcționalitate foarte similară, dar cu senzori în plus.

Fitbit_Versa_4_Front_Core_Black_Exercise_Bike_GPS_RGB_72dpi_NS

Chiar dacă Fitbit Sense 2 are o formă aproape identică față de Versa 4, acesta beneficiază de monitorizarea activității electrodermale (cEDA), care poate evalua astfel nivelul de stres al utilizatorului. Acest model include și un senzor de temperatură a corpului, care poate contribui la diverse tipuri de monitorizare a activităților și stării mentale.

Software-ul are chiar și posibilitatea de a sugera moduri de a reacționa la stres în momente tensionate, cu exerciții de respirație sau sesiuni de mindfulness direct de pe ceas.

Fitbit sense 2

Ambele ceasuri sunt compatibile și cu Fitbit Premium, abonamentul lunar care oferă acces la funcții avansate de monitorizare a activității, cât și la diferite tipuri de antrenamente exclusive.

În România, Fitbit Versa 4 se lansează la prețul de 1.149 de lei, în timp ce Sense 2 vine cu un preț de 1.499 lei. Ambele includ și șase luni de abonament Fitbit Premium și vor fi disponibile în magazinele de specialitate începând cu luna septembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult