Fitbit Versa 2 – Unboxing, primele impresii şi comparaţie cu Apple Watch

01.10.2019
Fitbit Versa 2 - Unboxing, primele impresii şi comparaţie cu Apple Watch

Fitbit Versa 2 este acum disponibil în România şi avem deja noul smartwatch la test. Diferit la acest model faţă de alte ceasuri de pe piaţă este faptul că în dezvoltarea sa a fost implicat direct biroul Fitbit din România, multe elemente hardware ale ceasului, cât şi multe aspecte software fiind dezvoltate aici, în parteneriat cu birourile centrale din San Francisco ale companiei.

În cutia lui Versa 2 găsim ceasul, cu o curea de silicon de dimensiuni mici, alături de încă o curea de rezervă, de dimensiuni mai mari. Fitbit livrează Versa 2 într-o singură dimensiune, aşa că aceste curele vor adapta ceasul pentru mâinile tuturor utilizatorilor, fiind totodată un ceas unisex. Încărcătorul foloseşte contacte metalice, care se conectează la contactele de pe spatele ceasului. Acesta trebuie conectat la un adaptor de priză sau la un port USB de la un computer. Un adaptor de priză nu este inclus în pachet.

Am avut mici probleme în schimbarea brăţărilor, procesul fiind puţin mai complicat decât pare la prima vedere. Fitbit oferă un sistem rapid de scoatere a brăţării, însă spaţiul mic şi componentele foarte mici, care pot intra sub unghie atunci când încerci să schimbi brăţara pot da câteva bătăi de cap.

Versa 2 integrează un nou display OLED şi sticlă Gorilla Glass de la Corning, cât şi multe funcţii software avansate, precum accesul la asistentul virtual Alexa de la Amazon, monitorizarea somnului, detectarea automată a activităţilor sportive şi multe altele. Fitbit spune că magazinul de aplicaţii include 3.000 de aplicaţii şi design-uri pentru ceas, software-ul pentru dezvoltarea acestora fiind foarte simplu pentru cei care au cunoştinţe de bază în programare.

Urmează să testăm Fitbit Versa 2 pentru câteva zile pentru a reveni cu un verdict despre el într-un review detaliat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult