Fossil lansează Hybrid HR, un smartwatch cu ecran e-ink şi funcţie ceas cu braţe mecanice

06.11.2019
Fossil lansează Hybrid HR, un smartwatch cu ecran e-ink şi funcţie ceas cu braţe mecanice

Recomandat prin durata foarte mare de utilizare obţinută cu fiecare încărcare a bateriei, Fossil Hybrid HR este un smartwatch care include braţe fizice pentru funcţia de indicare a orei şi ecran e-ink pe fundal, cu rolul de a face posibile funcţiile mai avansate.

Disponibil în două variante, Charter HR pentru publicul masculin şi Collider HR pentru cel feminin, Hybrid HR oferă acelaşi ecran e-ink de 1.06” şi formă circulară, pe care Fossil îl numeşte “read-out display”. Motivul este simplu, acesta nu include interfaţă touch, funcţiile smart fiind comutate prin intermediul butoanelor laterale.

Probabil, cel mai mare atu pentru Hybrid HR este aparenţa de ceas tradiţional, cu sistem analogic sau mecanic, ecranul monocrom pe care este redată o interfaţă cu aspect minimalist trecând drept imagine de fundal.

Printre funcţiile suportate de Fossil Hybrid HR se numără cea de monitorizare a paşilor (pedometru), monitorizare puls, afişarea prognozei meteo, monitorizarea calităţii somnului, etc. Conectat la un smartphone, dispozitivul poate afişa pre-vizualizări pentru mesajele text recepţionate, numele apelantului şi vibra pentru notificările primite pe telefon.

Hybrid HR este oferit în carcasă rezistentă la apă şi este disponibil în mai multe variante de culoare, asortat folosind curele din piele sau metal. Din păcate, din considerente de economisire a bateriei, designul nu include receptor GPS şi nici posibilitatea folosirii în timp real a parametrilor de localizare preluaţi de pe telefonul mobil, funcţiile avansate precum afişarea pe hartă a traseului şi distanţa exactă parcursă lipsind la acest model.

Pe lângă funcţiile de bază, butoanele laterale pot fi reconfigurate şi pentru îndeplinirea altor roluri, cum ar fi schimbarea melodiilor redate de pe telefonul mobil.

Ceasul Fossil Hybrid HR este disponibil pentru comandă din data de 6 noiembrie 2019, la preţuri începând cu 195 dolari pentru modelul cu brăţară din piele, respectiv 215 dolari pentru varianta cu brăţară din oţel inoxidabil.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult