Garmin a anunțat Venu Sq, cele mai accesibile ceasuri cu ecran color din oferta sa

26.09.2020
Garmin a anunțat Venu Sq, cele mai accesibile ceasuri cu ecran color din oferta sa

La numai câteva săptămâni după ce Fitbit a anunțat modelele Sense și Versa 3, Garmin vine cu o alternativă care are design și funcții aproape identice: Venu Sq. Aceasta este o nouă generație de Venu, de data aceasta cu ecran pătrat (de unde și numele Sq), modelele anterioare fiind livrate cu ecrane rotunde. Este amuzant însă faptul că modelele Venu Sq vor porni de la un preț mai mic decât modelele de la Fitbit și promit șase zile de autonomie.

Garmin Venu Sq este livrat în două variante, una fiind compatibilă cu servicii de muzică

Ceasurile din seria Venu Sq vin în două variante: Venu Sq standard, cu un preț care pornește de la 199 dolari și Venu Sq Music Edition, care costă 249 de dolari. Acestea sunt în mare parte identice în termeni de design și funcționalitate, însă cel de-al doilea are stocare internă mai mare, care permite ascultarea de muzică descărcată local de pe servicii precum Spotify, Amazon Music și Deezer, pe care le descarcă prin Wi-Fi. Ascultarea muzicii se face prin Bluetooth.

Ambele modele Garmin Venu Sq sunt echipate cu ecrane de 1,3” cu rezoluție 240 x 240, protejate cu Gorilla Glass 3 și folosesc o carcasă întărită cu fibră de polimer, cu o ramă de aluminiu în jurul ecranului. Există două butoane pe laterala din dreapta pentru diverse funcții, iar navigația prin meniuri se face prin gesturi de atingere. De altfel, curelele sunt standard de 20mm, deci poți înlocui cureaua textilă din pachet cu una preferată.

La capitolul senzori, fiecare Venu Sq integrează un GPS, senzorii standard de monitorizare a pașilor și activității sportive, senzor de puls și oximetru pentru calcularea nivelului de oxigen din sânge. Nu în ultimul rând, ambele modele sunt echipate cu NFC, pentru plăți prin intermediul Garmin Pay și sunt rezistente la apă.

Aceste modele, în ciuda faptului că sunt echipate cu majoritatea funcțiilor și senzorilor importanți, sunt cele mai ieftine modele cu ecran color din gama de smartwatch-uri Garmin de până acum.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult