Garmin a lansat primele sale smartwatch-uri Pro, din seriile Epix și Fenix

01.06.2023
Garmin a lansat primele sale smartwatch-uri Pro, din seriile Epix și Fenix

Garmin a lansat ceasurile inteligente Epix Pro și Fenix 7 Pro, care vin cu noi hărți, suport pentru mai multe sporturi, lanterne și noi senzori.

Prețurile la seria Fenix 7 Pro încep de la 800 de dolari, iar la Epix Pro de la 900 de dolari. Ambele serii sunt disponibile într-o ediție mai rezistentă, Saphire.

Ceasurile sunt disponibile în mai multe mărimi, cu carcase de 42 mm, 47 mm și 51 mm.

Noile modele vin cu o lanternă LED. Această caracteristică a fost introdusă anul trecut, pe modelul Fenix 7X de 51 mm. Lumina lanternei are intensitate variabilă și există un mod stroboscop pentru antrenamentele pe timp de noapte.

Ambele serii primesc un nou senzor de puls, care va oferi măsurători mai precise pentru mai multe activități, precum fotbal, baschet, squash sau echitație. Epix Pro și Fenix 7 Pro vor oferi noile Endurance Score, care arată cât de bine poate utilizatorul să susțină eforturi îndelungate, dar și Hill Score. Al doilea indicator îi țintește pe cei care urcă în alergare pe munte.

Citește și: Huawei Watch Ultimate review: primul smartwatch „de lux”?

Pe partea de hărți, ceasurile Pro primesc hărți meteo suprapuse peste cele topografice. Totodată, este introdusă funcția Up Ahead, care marchează punctele de interes – refugii, popasuri centre de prim ajutor etc. – aflate pe traseu.

Versiunile Pro vin cu ecrane mai performante decât modelele standard, care au fost prezentate în ianuarie. Epix Pro are display OLED, iar Fenix 7 Pro display MIP (memory-in-pixel) care suportă încărcarea solară. Ecranul de pe Epix Pro poate afișa informații în culoarea roșie noaptea, pentru a nu obosi ochii. Această caracteristică este inspirată de cea de pe Apple Watch Ultra.

Autonomia maximă anunțată pentru Epix Pro este de 31 de zile, iar pentru Fenix 7 Pro de 37 de zile. Aceasta variază mult în funcție de setările alese de utilizator. Dacă sunt dezactivate funcțiile de smartwatch, Fenix 7X Pro de 51 mm poate oferi o autonomie de până la 139 de zile.

Sursa: Garmin

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult