Huawei a lansat Children’s Watch 4X cu funcție de telefon, GPS și camere foto

31.07.2020
Huawei a lansat Children’s Watch 4X cu funcție de telefon, GPS și camere foto

Huawei obișnuiește să își lanseze produsele mai întâi în China și apoi să le distribuie și către alte regiuni. Astfel, faptul că a lansat ieri în țara de origine două tablete și două accesorii inteligente ar putea sugera că le vom primi și în Europa în viitorul apropiat. Despre tableta MatePad 10.8 am scris și ieri când listarea de pe un magazin online a dezvăluit cam totul despre ea, însă compania a venit și cu o nouă Enjoy Tablet 2, o nouă generație de hibrid brățară/headset TalkBand B6 și un ceas inteligent pentru copii foarte interesant, numit Children’s Watch 4X.

Children’s Watch 4X ar putea înlocui un smartphone pentru copii atunci când merg la școală

Probabil cel mai interesant dispozitiv dintre cele lansate de Huawei ieri este însă ceasul pentru copii Children’s Watch 4X. Acesta are o greutate de numai 67,7 grame, acumulator de 800 mAh și este rezistent la apă la 5ATM. Huawei spune că acumulatorul ar trebui să reziste la două zile de utilizare.

Ce face însă acest ceas? Ei bine, ar trebui să fie un soi de dispozitiv bun la toate pentru copii. Acesta are și funcție de telefon, deci părinții pot contacta copiii prin intermediul lui, are două camere (una frontală de 5 MP și una principală de 8 MP), are NFC pentru a putea stoca un card pentru bani de buzunar și desigur oferă poziționare globală prin GPS, GLONASS, Galileo și QZSS.

Acesta poate fi un gadget foarte util pentru părinții care nu doresc să le cumpere smartphone-uri copiilor, dar care vor să îi poată monitoriza mai bine și să țină totuși legătura cu el. Acest model se va lansa în China pe 19 august la un preț de 1.400 yuan (170 eur).

MatePad 10.8 este o alternativă la iPad Air

Despre MatePad 10.8 știam deja destul de multe, însă fotografie mai clară dezvăluie un detaliu interesant: aceasta folosește un senzor de amprentă pe partea din dreapta. De asemenea, camera frontală este poziționată pentru formatul „landscape” și tableta include un jack de căști, ceva ce MatePad Pro nu oferă. În rest, configurație cu Kirin 990, ecran de 10.8 cu rezoluție 2.560 x 1.600 pixeli și variantele 6+64 și 6+128 GB sunt exact cum erau listate și în listarea originală.

matepad 10.8

Alte detalii interesante ar fi prezența unui slot microSD, prezența a patru difuzoare acordate de Harman Kardon și prezența unei camere de 13 megapixeli f/1.8 pe spate. Toate acestea pornesc de la un preț de 2.400 yuan (280 euro).

Enjoy Tablet 2 reprezintă soluția de buget în rândul tabletelor Huawei

Pentru publicul care caută însă o tabletă de buget, dar care oferă în continuare majoritatea funcțiilor uzuale, Huawei are și Enjoy Tablet 2 pentru piața din China. Aceasta ar putea veni în Europa sub forma unei tablete din gama MatePad T, probabil urmând să ia numele MatePad T10, care să completeze gama după lansarea MatePad T8 din urmă cu câteva luni.

Enjoy Tablet 2 integrează un chipset Kirin 710A, vine în configurații 4+64 sau 4+128 GB, ecran de 10” cu rezoluție 1.920 x 1.200 pixeli (format 16:10), și un acumulator de 5.100 mAh care se încarcă la 10W. Tableta include doar difuzoare stereo și vine de asemenea u un jack de căști. Prețul pornește de la 1.600 yuan (195 euro).

huawei enjoy tablet 2

TalkBand B6 vine cu un design mai elegant

Seria de accesorii TalkBand nu este tocmai nouă și a livrat de fiecare dată un hibrid între o brățară de fitness și un headset bluetooth. Practic, ecranul brățării poate fi detașat pentru a fi folosit ca headset atunci când ai nevoie.

talkband b6

Noul model vine cu un ecran AMOLED de 1,53” și rezoluție 188 x 460 pixeli, are rezistență la apă și praf IP57 și integrează senzori de puls și monitorizarea nivelului de oxigen din sânge. Alte funcții avansate ar fi monitorizarea somnului și desigur monitorizarea altor activități sportive. Vor exista trei variante de brățări: din piele, din silicon și din metal, iar încărcarea se face prin USB Type-C. Acumulatorul de 120 mAh ar trebui să țină 3 zile de utilizare normală și să ofere 8 ore de convorbiri prin Bluetooth. Prețurile variază între 1.000 și 1.500 yuan, în funcție de modelul brățării. (120 – 180 eur)

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult